Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / SSangYong XLV keert terug als Grand Tivoli

Geschreven door Klaas Janssens op 23-06-2021

Vorig jaar verdween de SsangYong XLV geruisloos uit het Europese gamma. Maar intussen is de comeback een feit, weliswaar onder een andere naam: de XLV wordt de SsangYong Grand Tivoli.

Eind 2020 werd de XLV uit het gamma geschrapt, wellicht om de nieuwe SsangYong Korando commercieel niet in de weg te lopen. Lang heeft die afwezigheid niet geduurd, want de XLV maakt een comeback. Weliswaar onder een andere naam, want de compacte SUV staat nu als Grand Tivoli in de showroom.

Een betere naam, want de SsangYong XLV is altijd al een grote Tivoli geweest. De verlengde achtersteven zorgt voor een koffervolume van 720 liter, met neergeklapte achterbank heb je tot 1.440 liter tot je beschikking.

Motor en prijs

De SsangYong Grand Tivoli wordt enkel aangeboden als 1.5 T-GDI, aangedreven door een 1,5 liter-turbobenzine die een vermogen van 163 pk combineert met een maximumkoppel van 280 Nm. Je kan welk kiezen tussen een manuele en een automatische zesversnellingsbak.

En tussen vijf verschillende uitrustingsniveaus, gaande van Crystal, Amber en Quartz tot Onyx en Sapphire. Aan de goedkoopste versie hangt een prijskaartje van 16.990 euro.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten