Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / De vernieuwde i20 achterna: facelift voor de Hyundai Bayon

Geschreven door Steven Appelmans op 22-01-2024

Naar het voorbeeld van de eerder vernieuwde i20, stuurt Hyundai nu ook de Bayon langs de plastische chirurg voor een verkwikkende facelift.

Een zeer beperkte facelift van de Hyundai Bayon, weliswaar. Want technisch houdt deze SUV alles min of meer bij het oude. Waardoor je dus opnieuw enkel dient te kiezen of je die mildhybride en 100 pk sterke 1.0 T-GDi wil koppelen aan de manuele zesbak dan wel de gerobotiseerde zeventraps met dubbele koppeling. 

Verder dient er vermeldt te worden dat het navigatiesysteem nu bij de tijd gehouden wordt via Over The Air-kaartupdates, dat je bijkomende sfeer kan brengen in het interieur via de (optioneel meerkleurige) LED-verlichting en dat de tweede generatie eCall nu automatisch de hulpdiensten verwittigt als de airbags worden geactiveerd.

2024 Hyundai Bayon

Zoek de verschillen

Het leeuwendeel van de verandering zit dus in de algemene looks, al gaat het hem ook daar om niet veel meer dan accentswijzigingen. Zoals de ledstrip die nu de koplampen verbindt (en zodoende de Seamless Horizon-lichtsignatuur creëert). De grille moet wat stoerder ogen, een solidere indruk die verder onderstreept moet worden door de lichtjes hervormde bumper.

Ook de stootstopper achteraan werd lichtjes getekend, al zijn daarmee dan wel ineens alle veranderingen op en aan de kont behandeld. Dien je eveneens op te merken: de nieuw ontworpen 16- en 17-duimers evenals - toch als ze door hun eigenaars werden gekozen - de vier nieuwe metaalkleuren. (Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Lucid Lime Metallic en Vibrant Blue Pearl).

Mocht dat hele verhaal nu redelijk bekend in de oren klinken, dan hoeft dat inderdaad niet te verbazen. De Hyundai i20 werd recent namelijk met dezeflde ingrediënten opgefrist. De vernieuwde Hyundai Bayon wordt binnenkort verwacht in de showroom, de vernieuwde i20 staat daar nu al te schitteren.

2024 Hyundai Bayon SUV facelift

Journalist AutoGids/AutoWereld

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten