Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Volkswagen Transporter verdient echte GTI-versie

Geschreven door Klaas Janssens op 19-03-2021

Volkswagen komt met de Sportline, een sportieve versie van de Transporter. Wij zouden het concept van de snelle koerierdienst nog aangedikt hebben middels een echte GTI- of zelfs een R-variant.

2021 VW Transporter Sportline

Het is niet de eerste keer dat de VW Transporter een sportieve behandeling krijgt, denk maar aan creaties zoals de door een Porsche-motor aangedreven THRS. Met het grote verschil dat deze Sportline gewoon in de VW-catalogus komt te staan. De rode strip die de koplampen met elkaar verbindt, deed ons even dromen van een echte Transporter GTI. En zelfs een vierwielaangedreven R-versie leek ons even een goed idee. Een snelle koerierdienst heeft toch een snelle bestelwagen nodig, nietwaar?

Busje komt zo

De Volkswagen Transporter Sportline herken je aan zijn gespierde bodykit, waarbij vooral de hertekende voorbumper, de obligate dakspoiler en de geprononceerde zijschorten in het oog springen. Wie voor de enkel met een korte wielbasis te bestellen Black Edition kiest, krijgt daar verduisterde ruiten en zwarte 18-duimsvelgen bovenop.

Die stoere pose wordt verder versterkt door het met 30 millimeter verlaagde sportonderstel en de zwarte 18-duimsvelgen, aanpassingen die ervoor moeten zorgen dat het VW-busje net iets makkelijker van richting verandert. De Black Edition krijgt zelfs een Eibach-ophanging gepast. Het interieur van de Volkswagen Transporter Sportline krijgt een opgewaardeerde uitrusting, zoals Nappalederen sportstoelen en de digitale cockpit die we kennen uit het personenwagengamma van VW.

Meer power?

Het slechte nieuws? Aan het aandrijfgeheel van de VW Transporter Sportline raakt Volkswagen niet. Tussen de voorwielen ligt een erg capabele dieselmotor, een 2.0 TDI die goed is voor een vermogen van 200 pk. Afhankelijk van de hoeveelheid pakjes die de Sportline zo snel mogelijk van A naar B moet brengen, sprint het VW-busje minder dan 9 seconden van 0 naar 100 km/u. Een echte GTI of een nog krachtigere R moeten een stuk beter kunnen...

 

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten