Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Mercedes ESF 2009

Geschreven door Olivier Duquesne op 11-06-2009

Mercedes heeft een experimenteel veiligheidsvoertuig ontworpen. Het prototype, dat ESF 2009 heet, pakt uit met in de vloer geïntegreerde remairbags en opblaasbare metalen structuren.

Voor het eerst sinds 1974 heeft Mercedes een experimenteel veiligheidsvoertuig ontwikkeld. De ESF 2009 is een prototype op basis van een S 400 Hybrid dat bepaalde veiligheidsinnovaties laat zien. Het eerste is een systeem met vertragende airbags dat helpt bij het remmen. Ze zijn geïntegreerd in de vloer en worden ontplooid wanneer een ongeval onvermijdelijk wordt. Deze airbags beschikken over een wrijvingscoating die over het wegdek schraapt om de auto beter te vertragen. En andere innovatie omvat opblaasbare metalen structuren. In passieve toestand is de metalen structuur samengedrukt. Indien nodig verhoogt een gassysteem in een fractie van een seconde de interne druk van 10 tot 20 bar, waardoor ze opgeblazen wordt en zo het koetswerk versterkt.

De ESF 2009 is ook uitgerust met een technologie voor interactieve communicatie met andere voertuigen en doorgeefstations, waardoor de bestuurder gewaarschuwd kan worden voor slecht weer of een obstakel op de weg. Het Pre-Safe Pulse komt dan weer tussen bij een zijdelingse aanrijding. Het verplaatst de inzittenden ongeveer 50 millimeter naar het midden van de auto dankzij luchtkamers in de zijdelingse kussens van de stoelzittingen. Ten slotte heeft dit prototype van Mercedes lampen die de potentiële gevaren verlicht die worden gedetecteerd door de infraroodcamera van het nachtzichtsysteem (zoals wilde dieren of voetgangers).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten