Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Touring Superleggera Disco Volante 2012

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-03-2012

Door een lek kunnen we nu al de Disco Volante 2012 van koetswerkbouwer Touring Superleggera ontdekken. Deze moderne interpretatie van de Disco Volante uit 1952 gebruikt het chassis van de Alfa 8C Competizione.

De Touring Superleggera Disco Volante is een hommage aan een icoon van de Italiaanse autogeschiedenis: de Alfa Romeo Disco Volante uit 1952. Dezelfde koetswerkbouwer ontwikkelde die auto destijds op basis van de 1900 C52 en verkocht er vier exemplaren van (één coupé en drie spiders). Net zoals zijn voorvader is deze 21ste-eeuwse interpretatie een tweezitter op basis van een Alfa. Touring Superleggera gebruikt het chassis en de motor van de 8C Competizione. Het aluminium koetswerk met delen in koolstofvezel is volledig met de hand vormgegeven. Het resultaat is een sportieveling met verrassende lijnen die verwijzen naar zijn illustere voorvader. Hij is 4.613 millimeter lang, voor een breedte van 2020 millieter en een hoogte van 1.335 millimeter. Qua stroomlijn kan hij een uitstekende Cx van 0,25 voorleggen.

Onder de motorkap van de 'moderne' Disco Volante vinden we de 4,7 liter grote Alfa-V8 van 450 pk en 470 Nm terug. De sprint naar 100 km/h wordt in 4,2 seconden afgehandeld en de topsnelheid bedraagt 292 km/h. Hoewel de auto op het salon nog een prototype is, zou de Volante in beperkte, handgemaakte oplage geproduceerd kunnen worden. De afwerking van het interieur zal volledig door de klant kunnen worden bepaald. Die moet echter niet alleen zijn chequeboekje boven halen, maar ook zelf met een 8C Competizione komen en minstens zes maanden geduld hebben.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten