Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Wat weten we al over de nieuwe Nissan X-Trail?

Verwachte lancering : 01-07-2022

Geschreven door Klaas Janssens op 17-06-2021

De derde generatie van de Qashqai je te krap? Geen nood, want in 2022 vervoegt de nieuwe Nissan X-Trail het gamma. Wat weten we al over die ook als zevenzitter te verkrijgen SUV?

Aanvankelijk kreeg de XL-versie van de Nissan Qashqai het achtervoegsel +2, tot de Japanse constructeur de X-Trail-benaming uit de koelkast haalde. Die Nissan X-Trail verhoudt zich tot de Qashqai als de Allspace tegenover de Volkswagen Tiguan: het langere koetswerk zorgt voor meer ruimte en desgewenst voor een extra zitrij, zodat je van een SUV met zeven zitplaatsen kan spreken. Wat weten we nog?

>> Lees ook: Test 2021 Nissan Qashqai

Koetswerk: design en afmetingen

De nieuwe Nissan X-Trail is de Europese versie van de reeds gepresenteerde Rogue, zoals deze SUV in de Verenigde Staten heet. Het koetswerk is 4,65 meter lang, bijna 22 centimeter meer dan de nieuwe Nissan Qashqai. De daklijn duikt minder snel, waardoor de interieurruimte en het koffervolume verder gemaximaliseerd worden. Het koetswerkontwerp spreekt dezelfde designtaal, maar het lijnenspel oogt wat stoerder dan dat van de scherper en sportiever gesneden Qashqai.

2022 Nissan X-Trail

Interieur: zeven zitplaatsen

Het dashboardlay-out, het digitale instrumentarium en de aanraakdisplay van het infotainment zijn identiek aan die van de Qashqai, niet zoals het multifunctionele stuur en de technologie. De Nissan X-Trail moet het vooral van zijn extra ruimte hebben: zowel voor de passagiers achterin als in de koffer, met een maximaal laadvolume van bijna 2.100 liter (toch volgens de Amerikaanse meetmethode). Desgewenst kan je de SUV ook krijgen met zeven zitplaatsen. 

2022 Nissan X-Trail

Motoren: ook als E-Power

Geen dieselmotoren meer, net zoals de nieuwe Qashqai drinkt de volgende Nissan X-Trail enkel benzine. Dan hebben we het in de eerste plaats over de 1.3 DIG-T, een 1,3 liter-turbobenzine van Renault-origine. In de Qashqai wordt dat standaard aan een manuele zesversnellingsbak gehangen blokje aangeboden met 140 pk en met 158 pk, de krachtigere versie komt desgewenst met een Xtronic genoemde CVT. De X-Trail is een voorwielaangedreven SUV, al blijft vierwielaandrijving optioneel verkrijgbaar.

Net zoals de derde generatie van de Qashqai zal de nieuwe Nissan X-Trail ook als E-Power te bestellen zijn. Een hybride van het alternatieve type, met een 1,5-literkrachtbron die als range extender fungeert voor de verder volledig elektrische aandrijflijn. De benzinemotor drijft de wielen nooit direct aan, maar dient enkel om de batterijen op te laden.

2022 Nissan E-Power

Lancering en leveringen: zomer 2022

Nissan staat voor een flinke vernieuwingsronde van zijn SUV-gamma. De nieuwe Qashqai debuteert in juni 2021, de elektrische Ariya volgt begin 2022. Dat is iets later dan gepland, een direct gevolg van de chiptekorten die de auto-industrie momenteel teisteren. De Belgische commercialisatie van de Nissan X-Trail staat gepland voor de zomer van 2022.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten