Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Wat weten we al over de nieuwe Mercedes-AMG GT?

Geschreven door Frédéric Kevers op 11-08-2023

Tijdens de 2023 Monterey Car Week wordt de tweede generatie van de Mercedes-AMG GT Coupé onthuld. Wat weten we al over deze sportwagen, die nauw verwant zal zijn met de SL?

Bijna 10 jaar na zijn lancering krijgt de Mercedes-AMG GT een opvolger, die officieel voorgesteld wordt tijdens de Monterey Car Week (van 11 tot 20 augustus 2023)  in het Amerikaanse Californië. Die tweede generatie tapt uit hetzelfde vaatje als zijn voorganger, maar het concept zou wel evolueren. Wat weten we als over de nieuwe GT?

2024 Mercedes-AMG GT Coupé - eerste info

  • Design: hoewel het silhouet hetzelfde blijft, zou de nieuwe GT zou geen gesloten versie van de Mercedes-AMG SL worden. Extra zorg voor de aerodynamica (spoilerwerk, koeling, ...) en specifieke lichtblokken voor- en achteraan maken het verschil.
  • Platform: de nieuwe Mercedes-AMG GT staat op het MSA-platform (Modular Sport Architecture) van de nieuwe SL - een uit aluminium opgetrokken spaceframe.
  • Interieur: naar het voorbeeld van de Mercedes-AMG SL zou de nieuwe GT een 2+2-configuratie krijgen, zoals dat ook het geval is voor de Porsche 911. 
  • Specificaties: de 4 liter-biturbo blijft behouden, al zou er ook een geëlektrificeerde versie van de V8 in het vooronder van de AMG GT belanden. Of de vierpitter met elektrische turbo van de SL 43 de overstap maakt, is nog niet zeker. En er is ook sprake van een hybride zes-in-lijn, die ontwikkeld werd voor de E AMG.
  • Aandrijflijn: om het gewicht te drukken, zou AMG ook achterwielaangedreven versies aanbieden. Een manuele versnellingsbak is niet meer aan de orde.
  • Timing: de tweede generatie AMG GT wordt onthuld op de Monterey Car Week 2023, die loopt van 11 tot 20 augustus. De verkoop en eerste leveringen staan gepland voor 2024.

Bekijk ook onze videotest van de Mercedes-AMG SL

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten