Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / 'Apple Car komt in 2025'

Geschreven door Yeelen Möller op 19-11-2021

Volgens Bloomberg zou Apple een tandje hoger hebben geschakeld in de ontwikkeling van zijn elektrische auto. Tegen 2025 wil de technologiegigant een zelfrijdende auto kunnen presenteren.

Wel-niet-wel-niet, het twijfelen van Apple over het bouwen van een elektrische auto lijkt nu eindelijk voorbij. Kevin Lynch, voordien aan het hooft van de softwareafdeling van Apple Watch, heeft nu de leiding overgenomen van het project en zou de ontwikkeling in een stroomversnelling hebben gebracht door de beslissing te maken enkel nog op een zelfrijdende auto te focussen. Dat schrijft Bloomberg. Voordien zou Apple nog hebben gekeken naar een semi-autonome auto, zoals al heel wat EV's vandaag de dag. 

2025

Apple zou zich intern als doel hebben gesteld om de auto, en vooral de autonome rijsystemen, klaar te hebben tegen 2025. Dat zal natuurlijk ook afhangen van het wettelijk kader op dat moment, al zijn de regels in de VS minder streng dan bij ons in Europa. Volgens de anonieme bronnen van Bloomberg zou Apple het liefst hebben dat zijn EV geen stuur of pedalen heeft, met een interieur gericht op autonoom rijden. Passagiers zouden dan onderweg kunnen ontspannen en genieten van een goede integratie van hun Apple-toestellen en -diensten. 

Het lijkt een heel ambitieuze doelstelling van Apple om zo snel al een auto klaar te hebben, zeker gezien de technologiereus nog geen enkele ervaring heeft met de productie van wagens. Aan de andere kant hebben de mensen in Cupertino wél heel wat knowhow wat betreft software en hardware, terwijl ze ook al even testen met zelfrijdende wagens op basis van de (oude) Lexus RX. Als Apple een goede partner vindt voor de productie, zou de Apple Car binnen enkele jaren weleens realiteit kunnen worden.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten