Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Wordt de toekomstige BMW i5 M60 Touring de ideale 5 Reeks?

Geschreven door Frédéric Kevers op 08-06-2023

De nieuwe BMW 5 Reeks wordt meteen aangeboden als elektrische i5. En die zal je kunnen krijgen als sportieve M60 met een praktisch Touring-koetswerk.

Het was een fijne periode voor liefhebbers van klassieke personenwagens met een Duits paspoort en een premium uitstraling, want zowel de BMW 5 Reeks als de Mercedes E-Klasse verwelkomden onlangs een nieuwe generatie. En er is nog een heleboel lekkers op komst, want zowel de M5 als de E63 schreeuwen om een pk-zwangere opvolger.

Relevanter dan die supersportieve varianten: in de loop van 2024 krijgen zowel de BMW 5 als de Mercedes E ook een praktische breakversie. Al is dat vooral nieuws in het geval van de 5 Reeks, want ook de elektrische BMW i5 zal binnenkort beschikbaar zijn als Touring. Bij Mercedes zijn er geen plannen om een breakvariant van de elektrische EQE te maken, die zouden hun gading moeten vinden bij de nieuwe EQE SUV

BMW i5 Touring

BMW i5 M60 Touring: specs en rijbereik

Dankzij deze computertekeningen weten we hoe de nieuwe BMW i5 Touring eruit komt te zien als sportieve M60. Die gooit twee elektromotoren in de strijd, samen goed voor een systeemvermogen van 601 pk. De sprint van 0 naar 100 km/u vraagt minder dan 4 seconden en de topsnelheid bedraagt 230 km/u. 

De elektrische BMW i5 M60 Touring maakt gebruik van een accupakket met een capaciteit van 82 kWh. De Berline haalt een rijbereik van 516 kilometer, maar ook de breakversie zou meer dan 500 kilometer moeten halen op een batterijlading. Laadpauzes zouden niet meer dan een half uur in beslag mogen nemen om weer van 10 tot 80% batterijstatus te gaan, dankzij de maximale DC-laadsterkte van 205 kW, de interne 22 kW-lader is standaard op de BMW i50 M60.

Renders: Schulte Design

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten