Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / BMW 3.0 CSL Hommage in productie voor 50 jaar M?

Geschreven door Klaas Janssens op 12-05-2022

De BMW M4 CSL die binnenkort gepresenteerd wordt, zou de basis vormen van wat de productieversie van de 3.0 CSL Hommage genoemd wordt. Maakt de batmobile van BMW een comeback voor de 50ste verjaardag van de M-afdeling?

UPDATE Intussen heeft BMW bevestigd dat er nog iets speciaals komt voor 50 jaar M. Maar over welk model het gaat...

In 2022 viert BMW 50 jaar M. En dat belooft een feestje te worden, want de Motorsport-afdeling heeft een heleboel lekkers in de pijplijn zitten. De 2 Reeks Coupé vervelt dit jaar tot een nieuwe M2, de M3 verwelkomt de langverwachte Touring-breakvariant en de M4 Coupé krijgt een hardcore CSL-afgeleide.

Die laatste zou bovendien de basis vormen voor een speciaal feestnummer: de alweer uit 2015 stammende BMW 3.0 CSL Hommage – een moderne interpretatie van de E9 "Batmobile" – zou immers een tot 50 exemplaren beperkte productieversie krijgen die bouwt op de fundamenten van de nieuwe "Coupé Sport Leichtbau". Die CSL Hommage kreeg twee versies: eentje voor de straat en eentje voor het circuit.

2015 BMW CSL Hommage R Concept

XM versus CSL

Die nieuwe BMW 3.0 CSL zou 600.000 euro gaan kosten, een prijskaartje dat de Beierse constructeur probeert waar te maken door het nostalgische koetswerkdesign, de gelimiteerde productie en het gebruik van exotische materialen. Er is bovendien sprake van een circuitset-up en van een verder opgevoerde turbomotor: de zes-in-lijn zou nu 600 pk en 700 Nm ontwikkelen.

En zo stelt BMW de M-liefhebbers alsnog gerust. Want de Concept XM die eind 2021 voorgesteld werd als eerste specifieke M-model sinds de legendarische M1, kon op weinig begrip rekenen. En niet helemaal onterecht, want een enorme SUV met een plug-inhybride aandrijflijn heeft natuurlijk weinig gemeen met de Motorsport-creaties waarmee de M-afdeling zijn naam en faam verwierf. Zoals de E9 'Batmobile", inderdaad.

2015 BMW 3.0 CSL Hommage Concept

Bron: BMWblog

 

 

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten