Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Wat weten we al over de nieuwe BMW X2 (2024)?

Geschreven door Frédéric Kevers op 28-09-2023

Het profiel van de grotere X4 en de neus van de nog grotere XM, wat weten we nog over de nieuwe BMW X2?

De derde, in oktober 2022 gelanceerde generatie van de BMW X1 betekende een belangrijke stap in de evolutie van het model. De nieuwe X1 was niet alleen groter, luxueuzer en technologisch geavanceerder, maar bevatte ook een 100% elektrische variant in de vorm van de BMW iX1. Een jaar later is het de beurt aan de coupéversie om vernieuwd te worden. En de veranderingen zullen aanzienlijk zijn. Wat weten we al?

2024 BMW X2 - iX2 Teaser

2024 BMW X2 en iX2 - eerste informatie

  • Motoren: De nieuwe BMW X2 zal dezelfde reeks motoren gebruiken als de X1, met de keuze tussen benzine-, diesel- en plug-inhybride stekkerversies. Maar er komen ook 100% elektrische varianten, die als iX2 in de catalogus zouden belanden..
  • Accu, opladen en actieradius iX2: Ook hier zouden de specificaties identiek moeten zijn aan die van de iX1, met een accu van 64,7 kWh die tot 130 kW kan opladen en een rijbereik biedt van 430 tot 475 km voor de eenmotorige versie en ongeveer 420 km voor de tweemotorige versie.
  • Styling: Geen horizontaal, maar verlaagd dak meer, de nieuwe BMW X2/iX2 krijgt een coupé-achtig profiel in de lijn van de BMW X4 en BMW X6. De verlichting is overgenomen van de X1/iX1 met vier verticale slagen voor de dagrijverlichting, terwijl klanten ook worden getrakteerd op een verlichte grille, naar het voorbeeld van de BMW iX.
  • Prijzen en levering: De officiële introductie van de nieuwe BMW X2/iX2 zou nog voor dit jaar zijn, de Belgische commercialisatie volgt in de loop van 2024. De prijzen zullen iets hoger liggen dan die van de BMW X1/iX1.
Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten