Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Komt er toch nog een BMW M5 Touring?

Geschreven door Yeelen Möller op 21-10-2022

Tijdens het BMW M Festival in Zuid-Afrika liet de baas van het sportieve submerk van BMW vallen dat het merk overweegt een M5 Touring te bouwen vanwege de grote vraag in de VS.

Soms kan geluk zich opstapelen. We zijn nog maar net verblijd met de komst van de langverwachte BMW M3 Touring, de eerste in zijn soort en misschien wel de ideale allrounder, maar volgens CarBuzz zou er nog iets beters aan de horizon kunnen verschijnen. Het medium was namelijk aanwezig op het BMW M Festival in Zuid-Afrika, waar de 50ste verjaardag van het submerk werd gevierd, en waar M-baas Frank van Meel aan journalisten vertelde dat er wereldwijd steeds meer vraag is naar de breaks van het merk.

Geen M3 Touring voor de VS, wel een M5?

Achter gesloten deuren was van Meel nog iets concreter: "De VS is onze belangrijkste markt, zeker wat M betreft. En de dealers en klanten spreken ons steeds meer aan om te vragen naar een Touring, dus dat overwegen we ook." De onlangs gelanceerde M3 Touring komt voorlopig niet naar de VS, wat de deuren openzet voor een ander model... "De M5 is al twee keer als Touring uitgekomen, de E34 en de E61... We zullen zien. Als je een prototype ziet op de Nürburgring, dan betekent het dat we het gaan doen."

Plug-in hybride

Die M5 Touring, als hij er komt, zal niet meer gebaseerd zijn op de huidige M5, die aan het einde van zijn carrière komt. De volgende 5 Reeks wordt al in 2023 verwacht en zal waarschijnlijk grotendeels geëlektrificeerd zijn, met veel hybride versies en zelfs een elektrische i5. Wat dat betekent voor de volgende M5? "Ik kan nog niet zeggen welke motor die zal krijgen, maar meestal brengen we geen nieuwe aandrijflijn uit voor één model." Waarmee van Meel hint naar de pas gelanceerde V8 plug-in hybride aandrijflijn van de BMW XM, die 653 tot 748 pk levert. Een 748 pk sterke M5 Touring, stel je voor...

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten