Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Lamborghini werkt aan elektrische 2+2

Verwachte lancering : 01-01-2025

Geschreven door Frédéric Kevers op 02-08-2021

Er is geen ontsnappen aan: ook Lamborghini zal zoals de rest op elektrische aandrijving moeten overschakelen. Na het ongetwijfeld spectaculaire afscheid van de V12 zal een elektrische 2+2 op een hybride fase volgen. Dat gebeurt in 2027.

Lamborghini zal tot het laatste moment wachten, maar het is onvermijdelijk: op een bepaald moment zal het merk met de stier afscheid moeten nemen van zijn legendarische V12 als gevolg van de normen die door overheden worden opgelegd. Het is niet voor onmiddellijk en het merk wil nog zo lang mogelijk verbrandingsmotoren blijven aanbieden en perfectioneren. De eerste stap in de transitie is gepland voor 2023 met hybride motoriseringen. Vervolgens komt een “iets hogere” 2+2 met SUV-inborst zonder er echt een te zijn, zo verklaarde Lamborghini-CEO Stephan Winkelmann.

Een snuifje Estoque?

De auto zou iets kunnen hebben van de concept Estoque (foto’s). Dit prototype uit 2008 van het huis uit Sant’Agata Bolognese moest in het gamma een plaats krijgen naast de Urus, maar uiteindelijk kwam enkel de SUV er. Toch duikt het idee van een vierzits-GT weer op met puur elektrische aandrijflijn, zodat de Estoque Concept alsnog een toekomst heeft. Hij zou een iets hogere bodemvrijheid kunnen krijgen om tegemoet te komen aan de trends op de markt. We hebben nog een jaar of 5-6 alvorens we deze Lamborghini met een benzineloos dieet zien opduiken. Maar alle elektrische Lambo’s zullen een kenmerkende klank krijgen, een heel eigen ‘muziek’.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten