Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Maserati Grecale: eerste glimp

Geschreven door Yeelen Möller op 19-02-2021

De teasercampagne van de Maserati Grecale is gestart, en hij volgt het voorbeeld van de MC20: onduidelijke foto's van een gecamoufleerd prototype voor de fabriek. Maar zo hebben we wel al een eerste blik op zijn vorm.

De beelden zijn expres wazig gemaakt (volgens Maserati zijn het "foto's die enthousiaste werknemers naar familieleden hebben gestuurd"), maar we kunnen wel al het opschrift op de nummerplaat zien: MMXXI. 2021, dus, want Maserati belooft deze Grecale nog voor het einde van het jaar officieel te presenteren.

Stelvio-DNA

De Grecale wordt een kleinere en goedkopere SUV binnen het Maserati-gamma, onder de Levante dus, die het moet opnemen tegen de Porsche Macan. Daarvoor zou Maserati het Giorgio-platform van de Alfa Romeo Stelvio gebruiken, al is dat niet officieel bevestigd. We weten wel al dat hij in dezelfde fabriek in Cassino (Italië) zal gebouwd worden, waarvoor een investering van 800 miljoen euro nodig was.

Ook over de aandrijflijnen laat Maserati nog niets los. De logische keuze lijkt de recente mild hybride aandrijflijn uit de Ghibli Hybrid, een 2 liter-viercilinder turbobenzine met 330 pk, maar ook een elektrische variant zou moeten volgen. In ieder geval heeft de Grecale een zware taak voor de boeg, want Maserati wil vooral met zijn SUV's de kaap van 75.000 verkopen doorbreken tegen 2025. En gezien de Levantie niet het verhoopte succes oplevert, zal de Grecale wel een schot in de roos moeten zijn voor het Italiaanse prestigemerk.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten