Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Mercedes onthult eerste details AMG C63 E Performance

Geschreven door Frédéric Kevers op 19-09-2022

In de aanloop naar de officiële presentatie onthult Mercedes-AMG al een paar geheimen van de C63 E Performance Plug-In Hybrid. Deze wil groots uithalen met een klein hartje.

Mercedes had het al eerder aangekondigd. Om "ecologische" redenen zal zijn sporttak AMG overschakelen op downsizing. Het plan? Minder cilinders en meer magnetische hulp - lees: kleinere geëlektrificeerde verbrandingsmotoren. Zo ook bij de volgende Mercedes-AMG C63 E Performance. Deze gaat een zeer kleine, maar explosieve, supercharged viercilindermotor combineren met een elektromotor voor een vermogen dat - geen hartverzakkingen daar - meer dan 600 pk zou bedragen. De vierwielaandrijving 4Matic+, met accent op de achteras, moet alles in goede banen leiden.

>> Lees ook Korte test: Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

Elektrische turbo

Zeker geweten is al dat de Mercedes-AMG C63 E Performance de mosterd is gaan halen bij de de A45 AMG waarvan hij de 2,0 liter-viercilinder-turbomotor leent. Wel voegt hij er een mildehybride hulp (48 volt) en een elektrische turbocompressor aan toe voor een geclaimd vermogen van 470 pk (350 kW). Daarbovenop krijgt de achteras een elektromotor cadeau die 150 kW (201 pk) extra levert voor een gecombineerd vermogen van ongeveer 670 pk. Ga daar maar naast staan, beste BMW M3 en Audi RS4! Het schakelen komt op rekening van een negentrapsautomaat.

>> Lees ook - Mercedes-AMG maakt werk van 100% elektrische supercar

Of er visueel veel spektakel te rapen valt, is niet zeker. Wellicht zal deze top-of-the-line C-Klasse nogal vetjes knipogen naar de Mercedes-AMG C43 mits een paar verbeteringen. De enige video die Mercedes verstrekt, onthult het ontwerp van de wielen, en een afwerkingsstuk uit carbon op het kofferdeksel, maar niets meer. Op 21 september komen we alles te weten over de ontzettingskracht van deze overtrainde gezinswagen.

 

 

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten