Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Nieuwe BMW X3 gelekt: niet elektrisch!

Deze zomer debuteert de nieuwe BMW X3, maar op Instagram was de nieuwe SUV nu reeds te zien.

Wie een nieuw BMW-model ziet, kijkt eerst naar het rooster. En dat is bij de gelekte foto van de nieuwe BMW X3 niet anders. En jawel, ook deze keer springen de niertjes in het oog. Niet omdat ze wanstaltig groot zijn, wel omdat ze een nieuw motief krijgen. Geen verticaal rasterwerk meer, want de grille draagt ook horizontale spijlen - zoals we dat ook zagen op de neus van de nieuwe BMW 1 Reeks. Of hoe de BMW-designers werk maken van een nieuw, toch herkenbaar, maar niet al te controversieel familiegezicht.

2024 BMW 1

Voor zover de gelekte foto toelaat om ook het lijnenspel en de proporties van het koetswerk te beoordelen, oogt de nieuwe BMW X3 als een kruising tussen de compactere X1/iX1 en de massieve iX. De nieuwe generatie, die opnieuw een slanker gelijnde X4-variant zou krijgen, blijft hoe dan ook een directe concurrent voor de Audi Q5 (Sportback) en de Mercedes GLC (Coupé). 

En de elektrische BMW iX3?

Op concrete informatie over de nieuwe BMW X3 blijft het wachten tot deze zomer, wanneer de SUV zijn officiële debuut maakt. Maar we weten wel dat er in het X3-gamma geen plaats meer zal zijn voor een elektrische iX3. Die wordt immers vervangen door de productieversie van de Vision X Neue Klasse.

2024 BMW X Neue KLasse

Dat wil zeggen dat de nieuwe BMW X3 enkel aangeboden zal worden met verbrandingsmotoren op zowel benzine als diesel. Naast mildhybride motorisaties op 48 volt krijgt de SUV ook een plug-inhybride variant met een grotere batterij, die het elektrische rijbereik optrekt tot een 100 kilometer. Wordt hoe dan ook vervolgd.

Bron: Instagram (Wilco Blok)

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten