Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Wat weten we al over de nieuwe Porsche Panamera?

Geschreven door Klaas Janssens op 14-09-2023

De nieuwe Porsche Panamera wordt voorgesteld op 24 november 2023 op het Icons of Porsche Festival in Dubai. Wat weten we al over de derde generatie?

Nu de facelift van de Porsche Cayenne rond is, maakt de Duitse constructeur werk van de vernieuwde Porsche Panamera. Die debuteert in wereldpremière op 24 november 2023 tijdens het Icons of Porsche Festival in Dubai. Hoewel het eigenlijk om een doorgedreven facelift gaat, heeft Porsche het over de derde generatie van de Panamera. Wat weten we al?

Porsche Panamera (facelift 2024) - eerste informatie

  • Koetswerk: geen nieuwe carrosserie, al gaan de veranderingen wel wat verder dan het klassieke faceliftwerk. We gaan ervan uit dat ook de wat praktischere Sport Turismo-variant opnieuw aangeboden wordt.
  • Koplampen: de inmiddels gekende lichtsignatuur met vier streepjes wordt gecombineerd met standaard gemonteerde matrixlampen met elk 32.000 pixels.
  • Interieur: net zoals bij de Cayenne rekenen we op een nieuw stuur (dat van de 911), op een nieuwe positie voor de versnellingspook (achter het stuur) en op een optionele display voor de passagier.
  • Motoren: het gamma van de nieuwe Porsche Panamera zal 4 plug-inhybride E-Hybrid-varianten tellen, die allemaal gebruik maken van een grotere batterij (25,9 kWh). De interne lader van 11 kW laadt het accupakket in 2,5 uur op. De verbrandingsmotoren voldoen reeds aan de Euro 7-normering.
  • Onderstel: standaard krijgt de Panamera een semiactief onderstel met nieuwe schokdempers met twee kleppen (de in- en uitveerfasen worden onafhankelijk van elkaar geregeld), optionaal biedt Porsche een actieve set-up met elektronisch gestuurde ophanging aan.
  • Lancering: de Belgische commercialisatie van de nieuwe Porsche Panamera staat op de planning voor de eerste jaarhelft van 2024. Verwacht een prijsstijging van ongeveer 2.000 à 2.500 euro.

2024 Porsche Panamera

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten