Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Nissan Juke, Qashqai en X-Trail krijgen elektrische variant vanaf 2025

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-02-2023

Vanaf 2025 introduceert EV-pionier Nissan elektrische varianten van zowel de Juke, de Qashqai als de X-Trail. Ze zullen verkocht worden naast de hybride E-Power.

In de loop van 2025 krijgt de Nissan Ariya het gezelschap van drie elektrische SUV's, want zowel de Juke als de Qashqai en de X-Trail krijgt een 100% elektrische modelvariant. Die EV-versies zullen aangeboden worden naast de geëlektrificeerde E-Power, die nu al beschikbaar is op de Qashqai en de X-Trail – het gaat om hybridetechnologie waarbij een kleine benzinemotor als generator gebruikt wordt voor het elektrische aandrijfgeheel, zodat je niet aan het stopcontact moet en het rijbereik geen probleem vormt.

LEES OOK

Nissan X-Trail E-Power

Betere batterijen

Dat EV-pionier Nissan tot 2025 wacht om het bestaande gamma met een elektrische versie van de commerciële sleutelmodellen te voorzien, hangt samen met de ontwikkeling van de accupakketten. Over enkele jaren zullen de lithium-ionbatterijen een hogere densiteit hebben, waardoor ze efficiënter zullen zijn en beduidend sneller zullen laden.

LEES OOK Dit is de meest betrouwbare wagen van 2022 en het is geen Toyota

Ze zullen ook goedkoper worden, zodat de impact op de prijs van een Juke, Qashqai of X-Trail kleiner wordt. Dat is toch de inschatting van Guillaume Cartier, de baas van Nissan Europe.

Nissan Qashqai

Lancering elektrische modellen

Die elektrische varianten baseren zich niet op de huidige generatie, maar op de opvolger van de Juke, de Qashqai en de X-Trail. Daarbij wordt uiteraard gekeken naar de EV-architectuur van de Alliantie met Renault. De elektrische Juke wordt in 2025 verwacht, de elektrische Qashqai en X-Trail volgen in respectievelijk 2026 en 2027.

LEES OOK Elektrische Nissan Ariya getest

In 2028 zou Nissan zijn eerste elektrische auto moet solid-statebatterijen op de markt willen brengen. Hebben we het dan over de opvolger van de Ariya?

Nissan Ariya EV

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten