Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Nieuwe Audi A6 heet A7, behalve als hij elektrisch is

Met de Q8 e-Tron geraakte Audi een beetje in de knoei met de naamgeving van zijn modellen, blijkt dat er een idee achter die nieuwe nomenclatuur schuilt. Zo wordt de volgende Audi A6 een A7, behalve als hij elektrisch is. Kan je nog volgen?

UPDATE: inmiddels heeft Audi die nieuwe nomenclatuur voor hun elektrische modellen bevestigd.

Neen, het is niet eenvoudig om de nomenclatuur van je hele gamma in de pas te doen lopen wanneer nieuwe modellen hun opwachting maken. Maar de marketingjongens en -meisjes van Audi bakken het wel erg bruin. Het begon in 2017 met die nietszeggende cijfers achter de typeaanduiding, die in de plaats kwamen van de cilinderinhoud. Zo werd de Audi Q2 1.0 TFSI herdoopt in de Q2 30 TFSI. 

Nu hadden ze wel uitleg voor die keuze. “Met de toenemende relevantie van alternatieve aandrijftechnologieën zal cilinderinhoud als vermogenskenmerk aan belang inboeten bij onze klanten", klonk het uit de mond van dr. Dietmar Voggenreiter, destijds verantwoordelijk voor verkoop en marketing bij Audi. "De logica van de toekomstige aanduiding volgens aandrijfvermogen maakt het mogelijk om het aanbod van de vermogensniveaus te differentiëren."

Toch liepen ze opnieuw vast...

Audi A6 e-Tron Concept

Audi (Q8) e-Tron

Aanvankelijk werd de e-Tron-benaming ook gebruikt voor plug-inhybride modellen, maar sinds de komst van de Audi e-Tron in 2019 gebruikt de Duitse constructeur het achtervoegsel nog enkel voor de 100% elektrische modellen. Zoals TDI voor de diesels, TFSI voor de benzines en TFSI e voor de plug-inhybrides. 

Bij de lancering van de elektrische SUV wou Audi de nadruk leggen op de elektrische aandrijving en dus op e-Tron, maar intussen telt het EV-aanbod meerdere modellen. Daarom werd de vernieuwde versie van de Audi e-Tron herdoopt in Audi Q8 e-Tron, die buiten zijn naam weinig tot niets te maken heeft met de bestaande Audi Q8.

Nu schuilt daar een strategie achter...

Audi Q8 e-Tron

Audi A4 wordt A5 en Audi A6 wordt A7

Audi wil de even typebenamingen nog enkel gebruiken voor de 100% elektrische modellen, de wagens met verbrandingsmotor krijgen oneven modelnamen. Als dat klopt, dan heet de opvolger van de huidige Audi A4 niet langer A4 maar A5. En die Audi A5 zou dan geen Sportback-afgeleide meer tellen, maar als berline en Avant in de catalogus komen te staan.

We zetten de redenering door naar de A6, want die krijgt een 100% elektrische opvolger. Dus die zou dan Audi A6 e-Tron gaan heten, de benaming die ook de conceptcars dragen. Nu is er ook sprake van een nieuwe A6 met verbrandingsmotor die op een andere architectuur dan de A6 e-Tron staat (die het nieuwe PPE-platform gebruikt). Dat zou dan de nieuwe Audi A7 worden, wellicht verkrijgbaar als berline en als Avant.
Maar wat dan met de opvolger van de huidige A7 Sportback? Wordt de e-Tron GT bij zijn facelift dan herdoopt in Audi A8 e-Tron Sportback? Of R10 e-Tron? Of...

Audi A7 Sportback

 

 

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten