Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Nieuwe Opel Frontera wordt elektrische rivaal van de Dacia Duster

Geschreven door Frédéric Kevers op 24-01-2024

Opel is in een nostalgische bui. Nadat Rüsselsheim eerder de comeback van de Manta aankondigde, halen ze ook de Frontera-benaming vanonder het stof. In de loop van 2024 komt die badge terecht op een elektrische SUV die de huidige Crossland komt vervangen.

Vroeger was het beter. Dat is toch wat Opel lijkt te denken, want voor de naamgeving van hun nieuwe modellen grijpen ze graag het verleden. Eerder maakte Rüsselsheim reeds bekend dat de Manta-badge een moderne invulling zou krijgen, nu maakt de Duitse Stellantis-constructeur bekend dat ook de Frontera een comeback maakt. Het nieuwe SUV-model wordt nog in de loop van 2024 aan het gamma toegevoegd worden.

In de loop van 2024 krijgt de Opel Crossland een opvolger die Frontera zal gaan heten. Het wordt een compacte SUV die een avontuurlijke uitstraling combineert met een elektrisch aandrijfgeheel. De technische basis zou die van de nieuwe Citroën ë-C3 kunnen zijn, wat meteen wil zeggen dat die nieuwe Opel Frontera een aantrekkelijk prijskaartje zou krijgen en zich in de markt zou kunnen zetten als elektrisch SUV-alternatief voor de nieuwe Dacia Duster.

2024 Opel Frontera Electric

Terugblik Opel Frontera

Toen de Opel Frontera in 1991officieel voorgesteld werd op het Autosalon van Genève had de Duitse constructeur het over een avontuurlijk vrijetijdsvoertuig met vierwielaandrijving, het soort auto dat we vandaag zouden omschrijven als een SUV. Met dat verschil dat de Frontera geen modieus verpakt softroader, maar een echte terreinwagen was. Je had de keuze tussen de Frontera Sport met drie deuren (gebaseerd op de Isuzu MU) en de klassieke Frontera met vijf portieren (gebaseerd op de Isuzu Wizard). De motoren waren die van de Opel Omega.

Die aparte "lifestyle" posititonering bezorgde de Frontera het nodige succes, want zowel in 1993 als in 1994 schopte deze Opel het tot bestverkochte terreinwagen van Europa. In 1994 verscheen de eerste Toyota RAV4 op het toneel en ging het SUV-tijdperk officieel van start, maar eigenlijk was het de Frontera die de rode loper had uitgerold...

Opel Frontera Sport

 
 

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten