Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Eindelijk bevestigd: Porsche komt met hybride 911

Geschreven door Klaas Janssens op 23-10-2023

Bij de facelift van de 992-generatie van de Porsche 911 zullen er hybride varianten aan het gamma toegevoegd worden. Dat bevestigt Frank Moser, productverantwoordelijke van zowel de 718 als de 911.

Porsche is niet vies van de elektrische auto. In het spoor van de Taycan volgen streks een heleboel EV-modellen, van de Macan over de Cayenne tot de 718. Er is zelfs een elektrische supercar in de maak. De Porsche 911 is het enige model dat de EV-dans voorlopig ontspringt. Maar dat wil niet zeggen dat de Neunelfer niet snel geëlektrificeerd zal worden, want weldra wordt het portfolio uitgebreid met hybride 911-varianten.

De binnenkort verwachte facelift van de 992-generatie wordt de eerste hybride Porsche 911 - toch als we de raceversie waarmee de Duitse constructeur in 2010 aan de start van de 24 Uur van de Nürburgring even buiten beschouwing laten. Zoals dat altijd het geval is bij Porsche, worden de verschillende modelvarianten stapgewijs aan het gamma toegevoegd. Verwacht de hybride varianten van de Porsche 911 in de loop van 2025.

Porsche 911 Turbo

Porsche 911 GT2 RS Hybrid?

Zoals we dat eerder zagen bij bijvoorbeeld de Mercedes-AMG C63 S E Performance dient die elektrificatie niet zozeer om het verbruik te drukken, maar vooral om de prestaties een extra boost te geven. Het hybride aandrijfgeheel zou dan ook gebruikt worden voor de snelste modelvarianten: de Turbo en de GT2 RS.

Bij de ontwikkeling van de 911 Hybrid focust Porsche ook op gewicht van de elektromodule, waarvan het gewicht niet meer dan 100 additionele kilo's op de weegschaal zou mogen zetten. Daarom zou het best kunnen dat de Duitse sportwagenconstructeur niet voor een plug-inhybride aandrijfgeheel, maar zelfopladende oplossing opteert.

Porsche 911 e-Hybrid

Bron: Motortrend

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten