Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Tesla Model Y: een compacte SUV voor 2018

Geschreven door David Leclercq op 15-10-2015

Na de grote SUV Model X, die eind september voorgesteld werd, en de ‘kleine’ berline Model 3, gepland voor volgende lente, wordt het Tesla-gamma in 2018 uitgebreid met een compacte SUV, de Model Y. Dat kondigde Elon Musk aan.

Tesla is niet van plan om zich tot de meest prestigieuze segmenten te beperken. Terwijl de SUV Model X, die eind september onthuld werd, duidelijk tot het topgamma behoort, weten we dat de baas van het merk, Elon Musk, het gamma wil uitbreiden met betaalbaardere auto’s. Een daarvan is de Model 3, een compactere berline (die oorspronkelijk Model E moest heten, maar Ford heeft de rechten op die naam al in handen). Nieuw binnen de ontwikkeling van het gamma is de komst van een kleinere SUV, die Model Y zal heten

Met vleugeldeuren?

In 2017 mogen we een conceptcar verwachten die voor 90 procent identiek zal zijn aan het model dat een jaar later, in 2018 dus, op de markt komt. De Franse site Auto Moto heeft zich al gewaagd aan bovenstaande computerimpressie. We weten uiteraard niet of deze Model Y ook zal gebruikmaken van de beroemde Falcon-deuren van de Model X – zeker niet met in het achterhoofd de ontwikkelingsproblemen (en -vertragingen) die deze deuren veroorzaakt hebben bij dat model – maar Elon Musk zelf heeft op Twitter bevestigt dat óf de Model 3 óf de Y met deze deuren zal worden uitgerust.

Basis van Model 3

Hoe dan ook, de Model Y zal logischerwijs gebaseerd zijn op het technische gedeelte van de Model 3 en zal ongeveer even groot worden als een BMW X3 of een Porsche Macan. Net als alle modellen van Tesla zal ook dit model 100 procent elektrisch zijn en mogen we een rijbereik van om en bij de 300 kilometer verwachten. De startprijs ligt vermoedelijk in de buurt van 35.000 euro, wat de Tesla duidelijk toegankelijker maakt voor een veel ruimer publiek.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten