Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Breakversie Volkswagen ID.7: Variant, Shooting Brake of Tourer?

Geschreven door Klaas Janssens op 04-05-2023

De elektrische VW ID.7 maakte zijn debuut als vijfdeursberline, maar Volkswagen komt ook met een breakversie. Maar wordt dat een Variant, een Shooting Brake of een Tourer?

Eind 2023 vervoegt de nieuwe VW ID.7 het gamma van Volkswagen. Wolfsburg ziet die vijfdeursberline niet als de vervanger van de Passat, maar wel als het alternatief voor Passat-rijders die de stap naar de elektrische auto willen zetten. Er komt een versie met een batterij van 85 kWh, die over een rijbereik van 700 kilometer zou beschikken.

Met 2,97 meter is de wielbasis net zo lang als die van de ID.Buzz. Deze elektrische VW mag dan op een Passat-publiek mikken, binnenin is de nieuwe Volkswagen ID.7 minstens zo groot als een Skoda Superb. Meer ruimte nodig? Geen nood, in de loop van 2024 komt ook een breakversie aan. Alleen is het niet helemaal duidelijk welke benaming die zal krijgen.

VW ID.7 interior

VW ID.7 Tourer?

Volkswagen ID.7 Variant? Het klinkt logisch, maar tijdens de testritten met het nog funky gecamoufleerde prototypes van de elektrische VW leerden we dat de Duitse constructeur een andere benaming overweegt. ID.7 Shooting Brake, misschien? Naar het voorbeeld van de breakversie van de Volkswagen Arteon? 

Ook niet, want die Shooting Brake-benaming zou de nadruk op het design leggen, niet op het ruimteaanbod. En de breakversie van de Volkswagen ID.7 zal een heleboel interieurruimte combineren met een enorm koffervolume. Daarom gokken we op VW ID.7 Tourer. 

2024 VW ID.7 Variant Tourer (schulte design)

Renders: Schulte Design

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten