Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Wat weten we al over de nieuwe Volkswagen Tiguan?

Geschreven door Klaas Janssens op 16-06-2023

In de loop van 2024 lanceert Volkswagen een nieuwe generatie van de VW Tiguan. Wat weten we al?

UPDATE Nieuwe beelden en extra informatie toegevoegd (15/06/2023)

De tweede generatie van de Volkswagen Tiguan was een van de sterren op de IAA van Frankfurt in 2015. De SUV ontpopte zich als snel tot verkooptopper en werd een van de commerciële speerpunten naast de onvermijdelijke VW Golf. In 2020 volgde een facelift, waarbij het gamma van de VW Tiguan uitgebreid werd met een plug-inhybride eHybrid en een sportieve R-versie.

Inmiddels maakt Wolfsburg werk van een volledig nieuwe VW Tiguan, die in de loop van 2024 in productie zou gaan. Het wordt geen elektrische auto, want die rol wordt momenteel vervuld door de ID.4. Al wil dat niet zeggen dat Volkswagen geen elektrische Tiguan plant.

Wat denken we al te weten over die nieuwe Volkswagen Tiguan?

Welke motoren krijgt de nieuwe VW Tiguan?

De nieuwe Volkswagen Tiguan wordt de laatste generatie die je nog met verbrandingsmotoren zal kunnen bestellen, want vanaf 2033 wil Wolfsburg nog enkel 100% elektrische modellen verkopen. Wellicht gaat het om een evolutie van het huidige motorenpalet, dat momenteel bestaat uit de 1.5 TSI op benzine en de 2.0 TDI op diesel. Reken op zowel voor- als vierwielaandrijving. En op mildhybride ondersteuning.

Het is niet zeker of de volgende VW Tiguan opnieuw als sportieve R beschikbaar zal zijn. Maar er komt wel plug-inhybride variant, met een grotere batterij die het elektrische rijbereik optrekt naar een 100 kilometer. Je zou die eHybrid ook kunnen DC-snelladen. 

Preview VW Tiguan 2024

Wordt de nieuwe VW Tiguan groter?

De nieuwe Volkswagen Tiguan bouwt op een evolutie van het MQB-platform waarop ook het huidige model staat. De wielbasis blijft 2,68 meter groot, waardoor de derde generatie nauwelijks groter wordt dan zijn voorganger. Het nu 4,55 meter lange koetswerk krijgt wel een wat grotere achteroverhang, waardoor het koffervolume toeneemt van 615 naar 648 liter.

Er is opnieuw sprake van een VW Tiguan met drie zitrijen, zoals dat momenteel het geval is met de Tiguan Allspace. Maar het is niet duidelijk of die zevenzitter opnieuw aangeboden zal worden op de Europese markt. Het koetswerkontwerp van de nieuwe Volkswagen Tiguan gelijkt sterk op dat van de vernieuwde VW Touareg, maar dan een maatje kleiner.

Preview VW Tiguan 2024

Wanneer komt de nieuwe VW Tiguan?

Volkswagen heeft nog niet officieel gecommuniceerd over de lancering van de nieuwe VW Tiguan. Maar we gaan ervan uit dat de SUV nog dit jaar voorgesteld wordt en in de loop van 2024 daadwerkelijke gecommercialiseerd zal worden, zowat parallel aan de facelift van de Volkswagen Golf waarmee hij een heleboel updates zal delen.

Dan denken we in de eerste plaats over een nieuw bedieningsconcept voor het infotainment, met meer fysieke knoppen. Let ook op het centrale scherm, een display van liefst 15 inch - al houden de instapversies het bij een aanraakmodule van 12,3 inch. De selectieknop van de versnellingsbak staat voortaan op de stuurkolom, van een VW Tiguan met handbak is geen sprake meer.

2023 VW Tiguan Interior

Render: Schulte (AutoGids)

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten