Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Wat weten we al over de Skoda Elroq (2024)?

Geschreven door Yeelen Möller op 04-02-2023

Skoda is van plan een nieuwe, elektrische SUV uit te brengen die onder de Enyaq in het gamma komt te staan en designelementen krijgt van de Vision 7S Concept. Wat weten we al?

Naast de Enyaq iV is Skoda van plan een meer betaalbaar elektrisch model in zijn gamma op te nemen. Volgens Autobild zou het gaan om een compacte SUV die onder de Enyaq in het gamma komt te staan en daarmee een elektrisch equivalent van de Karoq zou worden.

De naam Elroq zou dan ook simpelweg staan voor 'Electric Karoq'. Skoda zou daarmee mikken op een instapprijs van minder dan 40.000 euro.

ID.3-techniek

De techniek zal opnieuw gebaseerd zijn op het MEB-platform van de VW-groep, net zoals bij de Enyaq, maar terwijl die laatste dichter tegen de VW ID.4 aanleunt, zou de Elroq dichter tegen de ID.3 schurken.

Het instapmodel zou 150 pk en een batterij van 48 kWh krijgen, met duurdere versies die vermogens tot 265 pk en de batterij van 77 kWh kunnen krijgen. 

Looks van de Vision 7S

Qua design kunnen we er tenslotte van uitgaan dat de Elroq elementen overneemt van de Vision 7S Concept, die afgelopen jaar werd gepresenteerd (en ook op het Autosalon van Brussel stond) en de nieuwe designvisie van Skoda voorstelt.

Dat betekent wat meer hoekige vormen, een nieuwe, scherpe lichtsignatuur met de naam Tech-Deck en een uitgepuurd interieur met gerecycleerde materialen. De Skoda Elroq zou in 2024 op de markt komen, maar misschien dat hij al dit jaar wordt voorgesteld aan het publiek.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten