Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Lotus Evija wil het elektrische Ringrecord van de Volkswagen ID.R

Geschreven door Frédéric Kevers op 15-06-2023

De Lotus Evija draait zijn rondjes op de Nordschleife van de Nürburgring. En dat is geen toeval want de elektrische hypercar zou het Ringrecord van de VW ID.R willen afsnoepen. Maar er zijn nog kapers op de kust.

Op de Norschleife van de Nürburgring is een met extra spoilerwerk overladen prototype van de Lotus Evija gespot, wat de geruchten voedt dat de Britse sportwagenbouwer een aanval op het elektrische Ringrecord van de VW ID.R voorbereidt.

Maar dan moet de Lotus Evija wel onder de messcherpe rondetijd van 6.05.336 minuten duiken, die de door Romain Dumas bestuurde Volkswagen in 2019 op de tabellen zette.

Snel, sneller, snelst

Om zich tot Snelste Productiewagen op de Nürburgring te kronen, moet de Lotus Evija onder de chrono van de Mercedes-AMG One. Die wist de Nordschleife te ronden in 6.35,183 minuten. Maar dat zou je kunnen zien als een troostprijs voor de meer dan 2.000 pk krachtige Lotus Evija. Bovendien zou ook de Rimac Nevera een recordpoging plannen.

Het absolute Ringrecord is sinds 2018 in handen van Porsche, met de door Timo Bernhard bestuurde 919 Evo. Met een fabelachtige rondetijd van 5.19,546 minuten. Niet slecht voor een hybride V4'tje...

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten