Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Renault Austral verkozen tot Best Buy Car of Europe 2023

Geschreven door Xavier Daffe op 15-12-2022

Het consortium van 37 Europese autojournalisten AutoBest heeft de Renault Austral uitgeroepen tot "Best Buy Car of Europe 2023". De Franse SUV haalde het van de Opel Astra en de Peugeot 308.

AutoBest is een onafhankelijke organisatie van 37 Europese autojournalisten uit evenveel landen. Eén journalist per land, waaronder in dit geval België, om oververtegenwoordiging van grote markten zoals Duitsland, Frankrijk, Italië, enzovoort te voorkomen. De verkiezing telt twee ronden, waarbij de eerste ronde leidt tot een definitieve lijst van 6 kanshebbers, die moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo moeten ze het afgelopen jaar op de markt zijn gebracht en mag hun instapprijs niet hoger zijn dan 25.000 euro exclusief belastingen. Naast de Renault Austral, de Opel Astra en de Peugeot 308 op het eindpodium stonden ook de Dacia Jogger, Honda Civic en Toyota Aygo X op de lijst.

In een tweede ronde beoordeelden de 37 journalisten de zes finalisten in identieke omstandigheden na een testrit op het circuit van de Oostenrijkse organisatie OATC in Teesdorf (Wenen). De beoordeling is gebaseerd op een evaluatierooster dat rekening houdt met criteria zoals design (interieur en exterieur), rijplezier, wegligging, connectiviteit, comfort, moduleerbaarheid, milieuprestaties, veiligheid, duurzaamheid en prijs, waarbij aan elk criterium een specifiek gewicht wordt toegekend.

1000 punten voorsprong

Na samenvoeging van de 37 resultaten eindigde de Renault Austral (14.937 punten) als eerste, vóór de Opel Astra (13.986 punten) en de Peugeot 308 (13.933 punten). "De Austral wist indruk te maken op de meeste van onze 37 leden, die de grootste selectie van onafhankelijke autojournalisten in Europa vertegenwoordigen. De meeste plaatsten hem bovenaan hun stemlijst voor zijn kwaliteitsindruk, connectiviteit, binnenruimte, comfort en de beschikbaarheid van E-Tech full hybrid-technologie, die eerder onze TechnoBest award voor meest veelbelovende technologie had gewonnen. Het is dus een coherente keuze", aldus Dan Vardie, oprichter en voorzitter van de AutoBest-organisatie. 

Naast de Best Buy Car of Europe award reikte AutoBest ook zijn EcoBest award uit voor het meest veelbelovende model op het gebied van milieuvriendelijke technologie, een prijs die voor 2023 gaat naar de Hyundai Ioniq 6, die begrijpt dat aerodynamische efficiëntie een van de sleutels is tot elektrische efficiëntie en dus actieradius.

De officiële prijsuitreiking vindt plaats tijdens het AutoBest-gala in Rotterdam op 11 mei 2023.

 

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten