Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Facelift voor de Mazda CX-5

Geschreven door Frédéric Kevers op 14-09-2021

De Mazda CX-5 krijgt een facelift die de carrière van de SUV een nieuwe impuls moet geven.

Elk jaar krijgt de Mazda CX-5 een modeljaarupdate die de SUV bij de tijd houden. Maar om de concurrentie te kunnen bijbenen, ziet de Japanse constructeur zich nu genoodzaakt de Mazda CX-5 langs de plastich chirurg te sturen voor een verkwikkende facelift. Nu gaan de veranderingen verder dan enkel het koetswerk of het interieur, er is ook sprake van een opgewaardeerd veiligheidsarsenaal en van een nieuwe keuzeschakelaar voor de verschillende rijmodi, die Mi-Drive genoemd wordt.

Deze facelift bezorgt de Mazda CX-5 geen radicaal nieuwe look, toch oogt de herwerkte voorzijde met meer geprononceerd radiatorrooster een stuk frisser. De nieuwe lichtsignatuur van de hertekende koplampen zorgt voor een eigentijdse toets. Met specifieke designdetails, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant,  probeert Mazda intussen om de verschillen tussen de verschillende uitrustingsniveaus uit te diepen. Nieuw is de zogenoemde Newground, een extravert aangeklede Mazda CX-5 met groengele accenten op het koetswerk en in het interieur. De Takumi fungeert voortaan als de luxueuze topversie van de Japanse SUV.

2022 Mazda CX-5 facelift

Mi-Drive met off-roadmodus

Het interieur van de vernieuwde Mazda CX-5 krijgt extra mogelijkheden; denk aan comfortitems zoals de inductielader voor je smartphone of aan veiligheidstoepassingen die het i-ActiveSense aanvullen met zaken zoals het Cruising & Traffic Support. En er is sprake van een verder verbeterde geluidsisolatie. Maar de grootste nieuwigheid heet Mi-Drive (Mazda Intelligent Drive Select), een nieuwe keuzeselector waarmee de verschillende rijmodi activeert. De vierwielaangedreven modellen krijgen een off-roadmodus.

Wat opvalt wanneer je de specificaties van de vernieuwde Mazda CX-5 bekijkt, is de toegenomen laadvolume. De SUV krijgt een nieuwe indeling van de kofferruimte, wat resulteert in 73 liter aan extra inhoud voor de bagage. De facelift kan je nog in 2021 bestellen, de eerste leveringen volgen wellicht begin 2022.

2022 Mazda CX-5 facelift

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten