Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Opinie / AutoGids blikt terug op 2022: de tops en flops van Steven Appelmans

Geschreven door Steven Appelmans op 29-12-2022

De AutoGids-redactie blikt terug op 2022 aan de hand van persoonlijke hoogte- en dieptepunten van een jaar testrijden. Vandaag is Steven Appelmans aan het woord.

AutoGids gaat voor de grote verhalen uit de autowereld, maar die lijvige hoofdstukken worden wel gevormd door de persoonlijke ervaringen van onze journalisten. Daarom deze terugblik op autojaar 2022, aan de hand van hun persoonlijke hoogte- en dieptepunten. Wat waren de tops en flops van Steven Appelmans?

Auto van het jaar 2022: Citroën C5 X

Ik hou doorheen het jaar een lijstje bij met eventuele laureaten voor deze prijs. Ofwel ben ik in ‘22 wat lui geweest – wat ik overigens niet uitsluit – ofwel viel de schifting wat tegen. Feit is dat, met het nieuwe jaar in aantocht, er maar één naam op dat blad staat. De Citroën C5 X. Wegens eindelijk nog eens een Grande Routière zoals in de hoogdagen van het merk. Zonder dat die je bovendien een arm of been moet kosten – als je tenminste voor de gewone benzineversie kiest.

Terugbllk AutoGids 2022

Schoonheid van het jaar 2022: Rolls-Royce Spectre

Zowel in naam als verschijning een dot van een EV. Waardoor deze Spectre even smakelijk van de tong rolt als hij zich nestelt op het netvlies. Zelfs dus als de Rolls niet dezelfde superlatieven zou oogsten qua rijgedrag, is hij daardoor feitelijk al geslaagd. Want wie heeft er ooit gezegd dat design ook praktisch zou moeten zijn?

Terugbllk AutoGids 2022

Lolbroek van het jaar 2022: 3T Exploro for BMW

Ja, ja, een fiets, ik weet het. Maar qua lol per kilometer is die gravelbike dit jaar ongeëvenaard. Desalniettemin een echte BMW, wegens een hoop carbon en een behoorlijk stevige prijs. Waarmee ineens ook elke link is gelegd. Want ondanks wat de blauw-witte schildjes doen vermoeden, wortelt de stamboom van deze Exploro in Italië.

Terugbllk AutoGids 2022

Teleurstelling van het jaar 2022: leveringstijden

Als je als particulier vandaag op zoek moet naar vervanging voor je rollend materieel, dan is dat veelal omdat dat op zijn laatste benen loopt. Dan de melding krijgen dat je barrel het toch nog een jaar zal moeten uitzingen vooraleer zijn opvolger klaar zal staan, dat wil al eens vreten aan de gemoedsrust. Terwijl het eigenlijk net dat soort geruststelling is waarvoor je in de eerste plaats naar de showroom was afgezakt.

Terugbllk AutoGids 2022

De belofte voor 2023: Rivian

Eigenlijk hadden de Amerikanen er allang moeten zijn, maar om verschillende redenen werd de Europese introductie van de R1T en R1S telkens op de lange baan geschoven. Hopelijk komt het er in het nieuwe jaar dus wel van. Dat we eindelijk zelf eens kunnen spelen met de party trics die deze pick-up/SUV uit zijn laad- dan wel kofferbak schudt.

Terugbllk AutoGids 2022

Journalist AutoGids/AutoWereld

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten