Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / MG EHS: De volgende stap

Geschreven door Hans Dierckx op

Ongeveer een jaar nadat MG met de elektrische ZS terugkeerde naar het Europese vasteland, lanceert het Chinese merk een tweede model in onze contreien: de EHS is een fiscaal aantrekkelijke plug-inhybride SUV.

37.385 €

Morris Garage of MG: het is een naam die klinkt als een klok. Maar eerlijk is eerlijk: MG heeft anno 2021 weinig tot niets meer te maken met de sympathieke roadsters of de sportief uitgedoste middenklassers en gezinswagens waaraan liefhebbers spontaan denken bij het zien van die twee letters. Na het faillissement van de Rover-groep in 2005 (waarvan MG op dat moment deel uitmaakte), kwam de merknaam in handen van de Chinese SAIC-groep (zie kader). De nieuwe Chinese bewindvoerders zagen weinig potentieel in Europa, en MG verdween bij ons van het toneel. Alleen in de historische bakermat van het merk – Groot-Brittannië – werden nog nieuwe MG’s verkocht, stuk voor stuk Chinese berlines die het vooral moesten hebben van hun gunstige prijs.

De komst van de elektrische auto, waarvoor ook West-Europa langzaam lijkt te ontdooien, bracht echter nieuwe opportuniteiten mee, en sinds vorig jaar wordt MG ook opnieuw in België verdeeld (door Alcopa, de groep die onder meer ook Hyundai, Isuzu, SsangYong en Suzuki bij ons invoert). De ZS, een volledig elektrische compacte SUV, mocht in 2020 het pad effenen, sinds begin dit jaar kreeg dat model het gezelschap van een plug-inhybride broertje dat het een segment hoger gaat zoeken: de EHS.

  • Verhouding prijs-uitrusting
  • Ruim en goed afgewerkt interieur
  • Fiscaal voordelig
  • Trage aanraakinterface
  • Filtering wegoneffenheden
  • Herverkoopwaarde, imago?

In dit artikel : , , MG, MG HS

Journalist AutoGids/AutoWereld

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker