Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Peugeot 5008 : 3008 XL

Peugeot stuurt de 5008 een heel andere richting uit. De eenvolumer werd een trendy SUV, maar dan wel een ruime met zeven zitplaatsen. Een 3008 voor grote gezinnen dus...

Prijs
NB

Het gaat Peugeot en de rest van de PSA-groep weer voor de wind, zoals blijkt uit de financiële resultaten en de overnameplannen van Opel. Dat succes is in grote mate het gevolg van een strategische beslissing van enkele jaren geleden om volop in te zetten op SUV’s of cross-overs, omdat die segmenten nog een enorm groeipotentieel bezitten, terwijl de markt van de monovolumes stagneert of zelfs krimpt. Gesterkt door het commerciële succes van de 2008 en 3008 werd daarom besloten om van de nieuwe generatie van de 5008 eveneens een SUV te maken, die zich met een premiumtouch bovenaan in het C-segment positioneert.

Onderhuids deelt de 5008 het modulaire EMP2-platform met de 308 en de 3008, waar hij trouwens als twee druppels water op lijkt. De gesmaakte designtaal werd duidelijk doorgetrokken, zodat Peugeot op dat vlak geen enkel risico nam. De strakke koetswerktrekken met de scherpe lichtblokken van de 3008 duiken opnieuw op, alleen loopt de daklijn verder horizontaal door en werd de achterpartij veel verticaler. Eigenlijk zou je de 5008 gerust als een ‘3008 XL’ kunnen bestempelen. 

  • Binnenruimte en moduleerbaarheid
  • Kwaliteitsindruk
  • Strak rijgedrag
  • Weinig opbergvakjes
  • Geen 4x4
  • Prijs topversies

In dit artikel : Peugeot, Peugeot 5008

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker