Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Renault Mégane Grandtour : Functioneel en verleidelijk

Geschreven door Julien Matagne op

Zoals te verwachten leidde Renault net als van de kleinere Clio en de grotere Talisman ook van zijn Mégane opnieuw een wat functionelere breakversie af, zonder te vergeten dat het oog ook wat wil.

Prijs
NB

Overzicht :

Na zijn voorstelling in Genève maakt de Mégane Grandtour nu zijn opwachting in de showrooms. Goed nieuws voor Renault, want breaks doen het goed de jongste jaren. Bij het Franse merk zou de Grandtour-versie tot 40 procent van de Mégane-verkoop voor zijn rekening moeten nemen. En aangezien design nog steeds tot de voornaamste aankoopcriteria behoort, gaven de ontwerpers hem een bijzonder verleidelijke lijn, ook al ging die enigszins ten koste van het plaatsaanbod. Met 580 liter onder het bagagescherm is de Mégane Grandtour namelijk niet de ruimste in zijn klasse. Ter vergelijking: de Peugeot 308 SW en Skoda Octavia Combi bieden allebei 610 liter. Anderzijds is hij ook niet de kleinste en komt hij behoorlijk praktisch voor de dag.

  • Goed afgestelde aandrijfgehelen
  • Moduleerbaarheid, binnenruimte
  • Bijdetijdse veiligheid en connectiviteit
  • Koffervolume kan beter
  • Hakerige versnellingsbakbediening (manueel)
  • 1.6 dCi 130 niet verkrijgbaar met EDC-bak

Zo beschikt de kofferruimte over een compartimenteringssysteem in twee delen om te voorkomen dat kleine voorwerpen gaan rondslingeren. Ook werd er een opbergvak van 55 liter voorzien onder de koffervloer, die op twee niveaus kan worden geplaatst. In de hoogste stand sluit ze aan op de tildrempel en maakt ze het mogelijk om een perfect vlakke laadvloer te creëren wanneer de tweedelige achterbank (60/40) wordt neergeklapt. Het koffervolume stijgt in die configuratie tot 1.504 liter. En als ook dat niet volstaat, kun je de rug van de voorste passagiersstoel neerklappen tot een tafeltje om voorwerpen met een lengte tot 2,7 meter te kunnen vervoeren. Een aanzienlijke troef, waarmee de Mégane Grandtour niet alleen heel wat concurrenten achter zich laat, maar ook zijn grote broer, de Talisman.

In dit artikel : Renault, Renault Mégane

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker