Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Subaru Forester

De vierde generatie van de Subaru Forester is nog een beetje meer SUV dan zijn voorganger. Maar hij blijft trouw aan de filosofie van het merk, die gestoeld is op zeer specifieke technische keuzes.

Prijs
NB

De vorige Foresters hebben altijd een stuk van hun technische bestanddelen gedeeld met de Impreza. En dat is nu nog steeds het geval, want het platform van deze vierde generatie is afgeleid van dat van de recente XV - dat van de jongste Impreza dus, die bij ons niet verkocht wordt. Het interieur van de nieuwe Forester is nog altijd typisch Subaru. Dat wil zeggen dat zowel de materialen als de assemblage verzorgd zijn en dat de stoelen voorbeeldig zitten, maar dat het geheel er nog altijd wat somber en triest uitziet. Met de connectiviteit zit het echter snor. De Forester werd niet alleen groter, maar ook ruimer, en in ieder geval biedt hij veel meer plaats dan menig rivaal.

Van bij de eerste meters bevestigt de Forester dat hij alles van een Subaru heeft, te beginnen met een feilloze trekkracht en een veilig weggedrag, dat bovendien erg efficiënt blijkt, doordat rolneigingen uitstekend onder controle worden gehouden. De diesel is nog altijd een referentie qua werkingszachtheid, terwijl de 147 paarden van de boxer ruimschoots volstaan om deze vrij grote auto in beweging te krijgen. De zesversnellingsbak schakelt nog steeds wat traag, maar toch aangenamer dan in het vorige model, dankzij zachtere vergrendelingen.

Subaru's zijn onbetwistbaar nog altijd ingenieursauto's en dus - vanuit het standpunt van koperspunt - auto's voor kenners. De Forester vormt daarop geen uitzondering en daarom verdient hij bekendheid, want boven op zijn kwaliteiten op het vlak van engineering geeft hij blijk van verbazingwekkende functionele en dynamische kwaliteiten, ook met zijn boxerdiesel. Een uniek stuk in het automobiellandschap.

U kunt de Eerste Test van de Subaru Forester nalezen in AutoGids 868 van 6/2/2013.

In dit artikel : Subaru, Subaru Forester

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars