Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Detailtests / Audi Q3 35 TFSI : Opnieuw up-to-date

In het kort

  • Rijdynamiek

    De 1.5 van de 35 TFSI is niet bepaald een flitsende krachtbron, en je hebt zeker niet altijd het gevoel over 150 pk te beschikken. De combinatie met de S-Tronic is wel zeer geslaagd, maar de responstijd bij een snelle start laat te wensen over. Het variabele tandheugel-stuur biedt een echte meerwaarde, niet alleen op comfortvlak, maar ook qua dynamisme en wend-baarheid. Het weggedrag is veilig en gezond, maar nooit plezierig door de grote onderstuurneiging.

  • Veiligheid

    De noodremhulp met obstakelherkenning is standaard, net zoals de spoorassistent (die automatisch wordt geactiveerd bij elke start) of de ledkoplampen (maar zonder dynamische verlichting). Het ESP had van ons wat minder snel mogen ingrijpen. Het optionele Assistentie-pakket (834,90 euro) omvat onder meer een adaptieve snelheidsregelaar met stop & go-functie die heel handig is in file- en stadsverkeer, evenals een vermoeidheidsverklikker.

  • Comfort

    De adaptieve schokdemping lijkt niet helemaal tot in de puntjes doorontwikkeld. Heel grote tekortkomingen zijn er niet (hoewel de roleffecten in de Auto-modus ronduit irritant zijn), maar op elke rijmodus is wel iets aan te merken. De zeer fraai ogende optionele sportstoelen met leder/alcantara zitten comfortabel, maar bieden tegelijk ook voldoende steun. Achterin is er voldoende beenruimte en ook de mogelijkheid om de helling van de rugleuning te regelen is aangenaam.

  • Praktische kant

    Het interieur oogt goed en is weldoordacht wat de bergruimte betreft. We moeten in dit verband wel opmerken dat de Opbergmodule optioneel is, wat op dit prijsniveau moeilijk te aanvaarden is. De afwerking is verzorgd en de materialen zijn kwaliteitsvol. De koffer biedt een mooi laadvolume, dat bovendien gemakkelijk aangepast kan worden met behulp van de verschuifbare achterbank, uitgerust met in helling verstelbare rugleuningen.

  • Connectiviteit

    De navigatie met Google Earth-kaarten (optie) is echt aangenaam, en ook de mogelijkheid om de bestemming via Google op te zoeken is heel praktisch. De DAB-autoradio (393,25 euro) produceert een kwaliteitsvolle sound (zeker met het optionele Sound System van 338,80 euro), maar de weergave van extra informatie (zoals het weer) via het centrale scherm is niets meer dan een bron van afleiding. De menu’s en submenu’s zijn zeer talrijk, maar duidelijk geordend.

  • Budget

    Zelfs in zijn basisversie is de Q3 niet goedkoop. Tel daar nog eens zo’n 13.000 euro aan opties bij en je komt voor ons testmodel uit op een totaalprijs van meer dan 53.000 euro. Voor een compacte SUV met een instapmotor en tweewielaandrijving is dat gepeperd... We troosten ons dan maar met een bovengemiddelde herverkoopwaarde en een garantie van 3 jaar of 120.000 kilometer. De 1.5 TFSI is niet bijster zuinig en verbruikt à la carte, zoals elke turbo.

Audi Q3 35 TFSI : Opnieuw up-to-date
Conclusie / Audi Q3 35 TFSI : Opnieuw up-to-date

De tweede generatie van de Q3 is ruimer en helemaal up-to-date op het vlak van connectiviteit en rijhulpsystemen. Hij gaat er op alle vlakken op vooruit, waardoor hij zijn plaats weer helemaal kan opeisen, niet alleen op de markt, maar ook binnen het gamma. Maar het kan nog beter… Hoewel zijn rijgedrag veilig en gezond is, mist het dynamiek – ondanks de progressieve stuurinrichting die optioneel wordt aangeboden – en wordt het rijplezier zelfs in de kiem gesmoord door het ESP. De 1.5 van de 35 TFSI is bovendien niet bijster snel of zuinig. We bevelen hem alleen aan in combinatie met de optionele S-Tronic-bak. Tot slot wijzen we ook nog op de optionele adaptieve schokdemping waarvan de afstelling wat beter uitgewerkt had mogen zijn, en vooral het zeer gepeperde prijskaartje, zeker in verhouding tot de standaarduitrusting.

Verder lezen? Download GRATIS het volledige testverslag!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker