Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Audi Q3 2.0 TDI, BMW X1 18d sDrive, Mercedes GLA 200 CDI, Range Rover Evoque ED4 en Mini Countryman SD : Booming business

Geschreven door David Leclercq op

Met de GLA wil Mercedes een graantje meepikken van de ongelofelijke boom van het segment van de middenklasse-SUV’s, waarin zowel Audi en BMW als Mini en Land Rover al vertegenwoordigd waren.

Om zijn imago te verjongen heeft Mercedes zwaar ingezet op de verbreding van zijn instapgamma. Die strategie werkt blijkbaar, want het merk uit Stuttgart liet in 2013 een toename van zijn verkoop optekenen met 10,7 procent – voor het eerste trimester van dit jaar bedroeg de groei zelfs 14 procent. Die vooruitgang is precies te danken aan de aanhoudende vraag naar compacte modellen, met name de A- en B-Klasse en de CLA. De vierde en voorlaatste telg uit die familie – de laatste afgeleide, de CLA Shooting Brake, mogen we verwachten tegen het einde van dit jaar – is de GLA, en ook die wil een deel van de koek, ten koste van de Audi Q3 en de BMW X1, waarvan het succes niet te ontkennen valt. Is het trouwens toeval dat de GLA net als die Beierse rivaal meer heeft van een verhoogde break dan van een echte SUV...? Om het premiumbal compleet te maken nodigden we voor deze vergelijking nog twee andere outsiders uit: de Range Rover Evoque en de Mini Countryman.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker