Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Audi Q4 40 e-Tron en. Hyundai Ioniq 5 73 kWh in pittig EV-duel

Geschreven door Cedric Derese op

Als massaverleidingswapens op een markt in volle evolutie hebben de Audi Q4 e-Tron en de Hyundai Ioniq 5 als roeping de elektrische technologie in het middenklassesegment te 'democratiseren'. Maar welke is – los van hun totaal verschillende stijl – de meest overtuigende van die twee?

Een SUV en een hatchbackberline. A priori twee zeer verschillende soorten auto’s die we niet gewend zijn met elkaar te vergelijken. Appelen en peren, zullen sommigen zeggen. Maar wie wat beter kijkt, zal zien dat de Audi Q4 e-Tron en de Hyundai Ioniq 5, afgezien van hun silhouet, helemaal op hetzelfde terrein spelen. Zet ze naast elkaar en je zult snel merken dat ze dezelfde ruimte innemen (op enkele centimeters na).

En een blik op de prijslijst leert dat er nauwelijks een verschil van 500 euro is tussen de geadverteerde (basis)prijzen. Verder kijken we naar twee volledig elektrische auto’s met een – theoretisch – rijbereik van ongeveer 450 kilometer (als je ze uitrust met de grootste velgen, zoals hier). En allebei zijn ze ook nog eens verkrijgbaar met vier of twee aangedreven wielen (de achterwielen in dat laatste geval). Geef toe: genoeg overeenkomsten om ze samen te brengen...

Foto’s: Jonathan Godin

In dit artikel : Audi, Audi Q4 , Hyundai, Hyundai Ioniq 5

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker