Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Bentley Flying Spur W12 vs Mercedes S 500 L : Britse charme, Duitse luxe

Geschreven door Tony Verhelle op

Met zijn S-Klasse wil Mercedes niet alleen de klassieke concurrentie van Audi en BMW verslaan, maar – zeker in zijn toplivrei – eveneens exoten als een Bentley Flying Spur lik op stuk geven. Realistisch of niet?

In AG 895 vergeleek collega Bert Troubleyn de vorig jaar gelanceerde Mercedes S-Klasse met een van zijn voor de hand liggende concurrenten, de Audi A8 (die naar aanleiding van de komst van die S-Klasse trouwens een lichte facelift onderging). Veel scheelde het niet, maar uiteindelijk kwam de S-Klasse in die tweekamp toch als overwinnaar uit de bus, wat hij natuurlijk wel aan zijn status verplicht was, zeker met de slogan in het achterhoofd die de Mercedes-mensen – een beetje arrogant? – voor hun nieuwe model hadden bedacht: “Das Beste oder Nichts”. Houdt dat motto ook stand als je de Stuttgarter, die naast zijn obligate rechtstreekse tegenstanders steevast als duurste uit de bus komt, nu eens vergelijkt met de ‘old British school’, waar ze nog weten wat échte luxe is (en er ook de prijs voor laten betalen)? Wij togen dus naar Bentley om er eventjes een Flying Spur te lenen, de vorig jaar sterk herwerkte limousine op basis van de Continental, die naar aanleiding van deze ingrijpende facelift de banden met Bentley’s GT-gamma doorknipte en nu gewoon als Flying Spur door het leven gaat.

Neem dat adjectief ‘Brits’ trouwens ook maar met een korreltje zout: onderhuids is de Flying Spur zo Duits als maar zijn kan, want gebaseerd op het onderstel van de VW Phaeton en aangedreven door de fameuze zesliter-W12 uit de VW-groep. Maar bij Bentley hebben ze er een handje van weg om deze Teutoonse familieroots te verbergen onder een karrenvracht nostalgische aankleding en Engelse charme, wat meteen het astronomische prijskaartje moet rechtvaardigen. In deze vergelijking wordt de Mercedes S plots de prijsbreker. Zo zie je maar dat alles relatief is.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker