Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / BMW i7 en Mercedes EQS in elektrische luxestrijd, wie wint geladen duel?

Geschreven door Cedric Derese op

Mercedes lanceerde vorig jaar het elektrische offensief in het topsegment met zijn EQS. BMW laat zich echter niet onbetuigd en slaat nu terug met de i7. Welkom in een wereld van absolute stilte.

Al zolang ze bestaan, zijn luxelimousines de technologische paradepaardjes van de merken die ze op de markt brengen. Het zal dan ook niemand verbazen dat ze massaal overschakelen op elektriciteit. De primeur in dit segment was weggelegd voor Mercedes, dat vorig jaar zijn EQS lanceerde.

Maar hoewel de ‘S’ in die naam naar de beroemde S-Klasse verwijst, hebben beide modellen geen enkel onderdeel gemeen. BMW koos net de tegenovergestelde aanpak voor zijn nieuwe 7-Reeks en i7, door op basis van hetzelfde technische platform twee verschillende interpretaties te bieden.

We kijken uiteraard ook uit naar de komst van Audi in deze klasse, met een nieuwe limousine die samen met Porsche wordt ontwikkeld (vermoedelijk voor 2024). En dan is het enkel nog wachten op Rolls-Royce, dat zopas met de Spectre al een elektrische coupé voorstelde (waarvan de technologie trouwens grotendeels is gebaseerd op die van de BMW i7). Als de Britten een manier vinden om het gewicht van hun limousine onder de 3 ton te houden, tenminste… 

BMW i7

Foto’s: Jonathan Godin

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker