Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Citroën C4 versus Ford Focus, Renault Mégane en VW Golf

Geschreven door Jean-François Christiaens op

Trouw aan zijn DNA gaat Citroën het compacte middenklassesegment niet frontaal te lijf: de nieuwe C4 is eerder origineel in zijn design, maar ook in zijn comfort. Zal het genoeg zijn om een verschil te maken met de andere spelers in het segment?

Nadat het enkele jaren in een wat saai classicisme verzeild geraakt was, heeft Citroën de durf van zijn wilde jaren opnieuw gevonden. Kijk maar naar deze C4, die na drie jaar afwezigheid zijn comeback maakt in het merkgamma. Eén blik op deze derde generatie (of vierde, als je naast de C4 uit 2004 en 2010 ook die uit 1928 meetelt…) volstaat om je daarvan te overtuigen. Om zichzelf opnieuw op de kaart te zetten hebben de Fransen namelijk beslist om breed te mikken, door de twee populairste segmenten van het Europese C-segment met elkaar te kruisen: dat van de traditionele compacte middenklasser (28 procent van de verkoop) en dat van de middenklasse-SUV (47 procent).

2021 Citroën C4: echte of namaak-SUV?

Alleen valt nog af te wachten of die kruising van genres in de praktijk potentiële klanten niet juist zal afschrikken, want die mengvorm leverde een nogal polariserende stijl op… Hoe dan ook, met zijn look van cross-over-coupé die onmiskenbare trekken vertoont van de GS uit de seventies, onderscheidt deze nieuwe C4 zich in ieder geval duidelijk van de Ford Focus, Renault Mégane en Volkswagen Golf die we voor deze confrontatie uitnodigden, telkens met een benzinemotor in de neus.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker