Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Ford Mondeo Clipper 2.0 TDCi 150, Peugeot 508 SW 2.0 BlueHDi 150, Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX en Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI 150 : Duits of Frans?

Geschreven door Cedric Derese op

Bij de gezinsbreaks steken zowel de Ford Mondeo Clipper als de VW Passat Variant in het nieuw. Reden genoeg voor een confrontatie, aangevuld met de Opel Insignia Sports Tourer en Peugeot 508 SW.

De breakvariant van de Passat, van oudsher... Variant genoemd, vierde vorig jaar zijn veertigste verjaardag. Volgens de interne codebenamingen spreekt Volkswagen voortaan over het model ‘B8’, de achtste telg dus in een geslacht van gezinswagens waarvan – alle koetswerkversies samen – al meer dan 22 miljoen exemplaren werden verkocht. Een echte bestseller met andere woorden, die bovendien kan schermen met een aanzienlijke internationale faam en een bekendheid die in de loop der jaren is blijven toenemen.

De uitdaging voor Volkswagen was dan ook niet min: enerzijds de onvoorwaardelijke liefhebbers van het model tevreden houden en anderzijds een nog breder publiek aanspreken. En ‘breder’ betekent in dit geval kapitaalkrachtiger, want de Passat positioneert zich voortaan nog hoger, zodat hij – toch zeker qua prijs – heel dicht in de buurt komt van constructeurs die normaal als ‘premium’ worden bestempeld, zoals Audi, BMW en Mercedes. De jongste Passat Variant werd dan ook tot in de puntjes uitgewerkt opdat klanten hem niet alleen zouden waarderen om zijn praktische aspecten en functionaliteit, maar ook om zijn geraffineerde persoonlijkheid.

Ford gooit het over een heel andere boeg en zette alweer een nieuwe stap in de globalisering van zijn gamma: de Mondeo is immers grotendeels identiek aan de Amerikaanse Fusion. Hij maakt de oversteek naar Europa echter met bijna twee jaar vertraging. Maar goed, de Mondeo Clipper komt dus op het ideale moment om het offensief van Volkswagen in het segment van de grote breaks te counteren en de Passat van weerwoord te dienen. Om het niveau van deze ontmoeting nog verder op te krikken, breidden we het deelnemersveld uit met nog twee andere vaste waarden uit het segment die onlangs werden vernieuwd: de Opel Insignia Sports Tourer en de Peugeot 508 SW.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker