Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Nissan Leaf e+ vs Volkswagen ID.3 : Auto’s met een missie

Geschreven door Cedric Derese op

Net als zijn illustere voorgangers, de Kever of de Golf, blaakt de Volkswagen ID.3 van ambitie om de massa te verleiden en de – in dit geval elektrische – auto te ‘democratiseren’. Een doelstelling die de Nissan Leaf ook al meer dan tien jaar nastreeft. Maar wie heeft op dit moment de beste kaarten?

Als eerste model van een nieuw, volledig elektrisch gamma van Volkswagen verschijnt de ID.3 op een veel gunstigere markt dan de Nissan Leaf tien jaar geleden. Vergeet niet dat je in 2010 al behoorlijk overtuigd moest zijn van zijn technologie (en niet te veel afkeer hebben van zijn indertijd niet bijster verleidelijke lijn) om je te durven losmaken van de conventionele brandstoffen en je persoonlijke mobiliteit te baseren op een energie die nog maar zelden ergens anders dan thuis beschikbaar was.

Nadat in het eerste jaar amper een handvol exemplaren werden verkocht – voornamelijk aan bedrijven en openbare instanties – heeft Nissan toch voet bij stuk gehouden. Geleidelijk won de Leaf aan geloofwaardigheid en wist hij bij te dragen tot een ware mentaliteitsverandering. Vandaag de dag zijn er wereldwijd ongeveer 500.000 Leafs in omloop – waarvan ongeveer 180.000 in Europa – terwijl Nissan nog maar aan het begin staat van zijn elektrische ontplooiing. Een beetje zoals Volkswagen, dat met zijn nieuwe ID.3 wel nog alles te bewijzen heeft.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker