Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Ferrari: een 100% elektrisch model voor 2030

Geschreven door Frédéric Kevers op 09-02-2021

De evolutie volgt zijn beloop en ook Ferrari ontkomt er niet aan. De Italiaanse constructeur zou een volledig elektrisch model moeten aanbieden voor 2030.

Voor velen is Ferrari het symbool voor sportiviteit, exclusiviteit en succes, maar binnenkort zal het merk met het steigerende paard ook een ecologisch kantje krijgen met een volledig elektrisch model. Informatie die officieel wordt gemaakt via de CEO van het merk, John Elkann, die heeft verklaard dat: "In de loop van het decennium zal een volledig elektrische Ferrari het daglicht zien."

Evolutieleer

Als bekendste automerk ter wereld dat exclusieve wagens verkoopt in beperkte reeksen en aan de hoofdprijs ontkom je blijkbaar niet meer aan de milieunormen. Ferrari zal dus ook moeten buigen voor de elektrificatie van zijn bolides met een gamma dat op zijn minst deels elektrisch zal zijn vanaf 2030. Maar de Italiaanse constructeur zal blijkbaar niet wachten tot de laatste minuut om eraan te beginnen.

De transformatie van Ferrari is in feite al begonnen met de inmiddels iconische LaFerrari die zijn majestueuze V12 combineerde met een elektrische boost, zoals de ERS-systemen van in de F1. Met dat model kon je echter nog niet volledig elektrisch rijden en al het vermogen ging nog naar de achterwielen.

Een tweede stap werd gezet met de recente SF90 Stradale (en zijn Spider-versie) die een biturbo-V8 koppelt aan drie elektromotoren voor een maximaal piekvermogen van maar liefst 1.000 pk. Het beestje is mee met zijn tijd, want hij beschikt niet enkel over vierwielaandrijving waarbij de vooras volledig emissieloos wordt aangedreven, maar bovendien kan je ermee een stukje rijden zonder één druppel benzine te verbruiken.

Er moet dus nog maar één stap verder worden gezet voor een zero-emissions-Ferrari, een stap die dus voor 2030 wordt gezet. Elkann rept echter geen woord over wat voor model het wordt. Gaat het om een elektrische versie van een bestaand model? Of een vervanger van een van de huidige wagens in de catalogus? Of zal Ferrari een dubbele 'blasfemen' met een volledig elektrische SUV? De geruchten spreken echter over een sportwagen tegen 2025...

Wat we wel weten, is dat de SUV Purosangue geëlektrificeerd zal worden. Vermoedelijk deels, met de technologie van de SF90, maar het is dus ook mogelijk dat het model (in de toekomst) volledig zal vertrouwen op een batterijpakket. Een SUV leent zich daar ook het beste toe, gezien de ruimte die er is om lithium-ioncellen in te bouwen. Bovendien valt het gewicht minder op bij een wagen die al groot en zwaar is. Maar toch zal er voldoende power moeten zijn om prestaties te leveren die de naam Ferrari waardig zijn. Een evolutie waar de Italiaanse renstal duidelijk niet voor heeft gekozen, maar die worden opgelegd door de nieuwe milieunormen voor 2025 en 2030...

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten