Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ford F-150 opnieuw als wilde Raptor

Geschreven door Klaas Janssens op 04-02-2021

Ford presenteert de intussen derde generatie van de Raptor, gebaseerd op de nieuwe F-150.

Vorig jaar stelde Ford de nieuwe F-150 voor, een pick-up die de Amerikaanse verkoopslijsten al jaren domineert. Een deel van dat succes mag je op de naam van de Raptor schrijven, zoals de wilde off-roadversie van de F-150 heet. Nu presenteert Ford de derde generatie, die opnieuw aangedreven de V6-biturbo uit de GT. In zijn voorganger was het 3,5 liter-blok goed voor 450 pk, maar de specificaties van de jongste specificatie houdt de Amerikaanse constructeur nog even geheim. 

Woestijnracer

De Raptor is een Ford F-150 die ontwikkeld werd om zo snel mogelijk over zo moeilijk mogelijk terrein te rijden. Dat merk je aan het verbrede koetswerk en de verhoogde ophanging, die achteraan over een specifieke multilinkconstructie beschikt en die op adaptieve Fox-racedempers staat. Om te terreincapaciteiten verder te verbeteren, kan je de nieuwe Raptor ook bestellen met speciale off-roadbanden van BF Goodrich.

Je kan kiezen voor 35- en zelfs 37-duimers, waardoor deze pick-up nog indrukwekkendere aan- en afrijhoeken kan voorleggen. Desgewenst komt het reeds slimme 4x4-systeem met een extra Torsen-differentieel. Het zogeheten Terrain Managment System van de F-150 Raptor telt zeven verschillende rijmodi, waaronder Slippery, Tow/Haul, Sport, Normal, OffRoad, Baja en Rock Crawl.

2022 Ford F-150 Raptor

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten