Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ford Bronco nu ook als ruige Raptor

Geschreven door Klaas Janssens op 25-01-2022

De Ford Bronco is sowieso van geen kleintje vervaard, maar als Raptor komt deze terreinwagen nog ruiger voor de dag. Wat houdt die Raptor-behandeling allemaal in?

Na de Ranger en de F-150 krijgt nu ook de Ford Bronco een ruige Raptor-variant, die allerlei off-roadaanpassingen krijgt om nog gezwinder over de rotsen te klauteren, door de modder te klieven en van de ene naar de volgende zandduin te springen. Wat moet je zoal onthouden over de Ford Bronco Raptor?

Extra bodemvrijheid

De Ford Bronco Raptor staat op een specifiek off-roadonderstel dat 12 centimeter extre bodemvrijheid en 22 extra centimeter spoorbreedte toevoegt. Net zoals we dat eerder zagen bij de Ranger Raptor en de F-150 Raptor vertrouwt ook de Bronco Raptor op een semi-actieve demping van terreinspecialist Fox. Ford Performance ontwikkelde speciale draagarmen die voor- en achteraan een veerweg van respectievelijk 33 en 35,6 centimeter beloven. Rond de 17-duimsvelgen liggen terreinbanden van 37 inch.

2022 Ford Bronco Raptor

Extra power

Geen V8 in de neus, de Ford Bronco Raptor wordt aangedreven door een V6-biturbo. De specificaties van de 3 liter-benzinemotor houdt de Amerikaanse constructeur nog even achter de hand, we weten enkel dat je schakelt via een tientrapsautomaat (desgewenst met peddels aan het stuur) en dat het vermogen van de Ecoboost-krachtbron meer dan 400 pk bedraagt.

2022 Ford Bronco Raptor

Extra luchtig

Het koetswerk van de Ford Bronco Raptor ondergaat een heleboel structurele verstevigingswerken waardoor de torsiestijfheid met ongeveer 50% toeneemt. En dat is maar goed ook, want naast het dak kan je ook de deuren verwijderen voor extra contact met de natuurelementen. Zet wel een stofbrilletje op. Verder herken je de Ford Bronco Raptor aan zijn specifieke radiatorrooster (met Ford voluit geschreven), aan zijn hertekende motorkap en aan zijn verbrede wielkasten.

2022 Ford Bronco Raptor

Extra frustrerend

En neen, de Ford Bronco Raptor komt evenmin naar  Europa. In de Verenigde Staten kan je deze stoere off-roadversie bestellen vanaf maart 2022.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten