Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ford GT in Gulf-kleuren

Geschreven door Olivier Duquesne op 27-08-2018

Ford heeft een GT in de legendarische Gulf-kleuren onthuld. Een Belgisch eigenaar had dit idee eerder al toegepast op zijn auto, maar hier gaat het om een speciale reeks van de constructeur zelf.

De eerste Belgische eigenaar van een nieuwe Ford GT besliste om zijn auto aan te kleden in de kleuren van de GT40 nummer 6 waarmee Jacky Ickx de 24 Uur van Le Mans reed in 1969. De constructeur lijkt zelf ook wat voor dat idee te voelen, want Ford heeft net de GT Heritage Editions voorgesteld. Die zijn in het oranje en hemelsblauw van Gulf gelakt naar het voorbeeld van de auto’s die in de jaren 1960 waren ingeschreven in de beroemde uithoudingsrace. Ford heeft de auto’s van 2019 getooid met het Nummer 9, naar de winnende auto uit 1968 (Pedro Rodriguez en Lucien Bianchi), terwijl die voor 2020 een 6 krijgen (Jacky Ickx en Jackie Oliver).

Meer dan enkel een kleurtje

De auto’s van de speciale reeks staan op 20-duimvelgen met zwarte velgharten. De remschijven worden aangegrepen door oranje klauwen. Verder heeft deze speciale Ford GT zilverkleurige buitenspiegels en een koolstofvezelpack. De nieuwe stoelen in het interieur zien eruit als die van de auto’s van weleer en krijgen blauwe en oranje stiknaden. Verder is de passagiersruimte aangekleed met alcantara en mat koolstofvezel. Tot slot hebben de feestmodellen, die verwijzen naar de 50-jarige verjaardag van de Le Mans-overwinningen, uiteraard recht op een genummerd identificatieplaatje.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten