Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes EQS 53 is 100% elektrische AMG

Geschreven door Klaas Janssens op 05-09-2021

De elektrische Mercedes EQS krijgt een sportieve AMG-versie die een heleboel luxe combineert met een extra dosis sportiviteit.

De aangekondigde AMG-versie van de elektrische Mercedes EQS debuteert op de IAA van München 2021 met een elektrisch aandrijfgeheel dat twee elektromotoren - met de volledig variabele vierwielaandrijving 4Matic+ - met een systeemvermogen van 658 pk in stelling brengt. Het gecombineerde maximumkoppel bedraagt 950 Nm. Die paardenkrachten en Newtonmeters zorgen ervoor dat de bijna 2,7 ton wegende sportlimousine in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u sprint, de topsnelheid blijft steken op 220 km/u.

Nu houdt Affalterbach nog wat power achter de hand, want het optionele AMG Dynamic Plus-pakket duwt het vermogen en het maximumkoppel van de Mercedes-AMG EQS 53 naar respectievelijk 762 pk en 1.050 Nm, waardoor het sprintje van 0 naar 100 km/u gereduceerd wordt tot 3,4 seconden. De topsnelheid wordt bovendien opgetrokken tot 250 km/u. Aan het batterijpakket wordt niet geraakt: ook de AMG-versie van de Mercedes EQS beschikt over accu's met een capaciteit van 107,8 kWh, net zoals de EQS 450 en de EQS 580. De batterijen krijgen wel een specifiek AMG-management en de elektromotoren een speciaal koelsysteem.

2022 Mercedes-AMG EQS 53

Speciale soundtrack

De Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ is niet alleen krachtiger en sneller, maar zou ook een stuk sportiever moeten rijden. Zo komt de sportlimousine onder meer met AMG Ride Control+, een sportophanging die adaptieve demping combineert met luchtvering. De actief meesturende achteras zorgt voor extra wendbaarheid, de enorme remmen - desgewenst koolstofkeramische exemplaren - zorgen voor de nodige stopkracht. Zoals we dat bij AMG-varianten gewoon zijn, heb je bovendien de keuze tussen de rijmodi Slippery, Comfort, Sport, SportPlus en Individual. De Mercedes-AMG EQS 53 komt ook met een speciale soundtrack voor de inzittenden, waarbij je de keuze hebt tussen het rustigere Authentic en het enthousiastere Performance. 

De koetswerkaanpassingen houden het opvallend stijlvol. Je herkent de Mercedes-AMG EQS 53 het makkelijkst aan de verticale lamellen die het Black Panel tussen de koplampen sieren. Verder noteren we specifieke bumpers (met grotere koelsleuven voor- en een diffusor achteraan), specifieke 21- of 22-duimsvelgen en een al bij al subtiele spoiler op de achterklep. Ook het interieur baadt in een AMG-sfeertje dat een vleugje sportiviteit combineert met een heleboel luxe. Het MBUX Hyperscreen is hier niet langer optioneel, maar komt als standard.

2022 Mercedes-AMG EQS 53

Bekijk ook onze video van de Mercedes EQS

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten