Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Wat weten wel al over de Porsche Cajun?

Verwachte lancering : 01-03-2024

Geschreven door Klaas Janssens op 14-06-2021

Porsche zou bezig zijn met de ontwikkeling van een compacte, elektrisch aangedreven sportberline onder de Taycan. Die zou Cajun gaan heten en zijn pijlen om de BMW i4 en de Tesla Model 3 richten.

Render Porsche Cajun - AutoGids/Moniteur Automobile

De elektrische veroveringstocht die aangevat werd met de Porsche Taycan krijgt verschillende verlengstukken. Dan denken we in de eerste plaats aan de reeds aangekondigde Porsche Macan, want de volgende generatie van die SUV zal ook een 100% elektrische variant verwelkomen. Dat wordt dan een concurrent voor de Model Y. Maar het wereldwijde succes van de Tesla Model 3 is de Duitse constructeur evenmin ontgaan. Daarom zouden ze bezig zijn met een baby-Taycan, een sportberline op de technische basis van die elektrische Porsche Macan. We hebben zelfs een naam: de Porsche Cajun.

Recyclage

Porsche deponeerde de Cajun-benaming reeds in 2011, al was het toen de bedoeling dat die badge op de baby-Cayenne terecht zou komen. Dat werd uiteindelijk de Porsche Macan. 

Koetswerk

De Porsche Cajun zou sterk gelijken op de Taycan, maar wat compacter ogen. In tegenstelling tot de Tesla Model 3 zou het koetswerk een vijfde deur krijgen, hopelijk lijkt de productieversie op de Vision 960 Turismo.

PPE

De Porsche Cajun is technisch nauw verwant met de elektrische Macan van de volgende generatie. De sportberline bouwt op het nieuwe PPE-platform waarop de Volkswagen-groep ook de Audi A4 E-Tron zal zetten.

Achter- of vierwielaandrijving

Er is sprake van een basisversie met enkele elektromotor en achterwielaandrijving, al zou de Porsche Cajun ook beschkbaar worden met twee elektromotoren en vierwielaandrijving.

Productie

De Porsche Cajun zou van de band rollen in het Duiste Dresden, op de site waar ook de Macan geproduceerd wordt.

Timing

Het blijft wachten op officiële informatie, want eigenlijk weten we niet eens zeker of de Porsche Cajun effectief komt. We gokken op begin 2024.

Bron: AutoCar

 

 

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten