Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Tesla Model Y bevestigd, normaal voor 2020

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-10-2018

Zoals gewoonlijk heeft Elon Musk via Twitter aangegeven dat hij het prototype voor de Model Y heeft goedgekeurd. De compacte SUV zou dus klaar zijn voor productie. Hij wordt verwacht in 2020.

De Tesla Model Y, het vijfde model van het merk, zal waarschijnlijk op de markt komen in 2020 na zijn presentatie in (maart?) 2019. Elon Musk heeft in elk geval bevestigd dat hij het nieuwste prototype van de compacte SUV heeft goedgekeurd. Hiermee wordt het laatste proces opgestart, voorlopig nog volgens de oorspronkelijke planning. Op economisch niveau en qua omzet is de Model Y minstens even belangrijk als de Model 3 voor Tesla.

Productie

De ‘mini-Model X’ zal hetzelfde platform gebruiken als de sedan. De prijs zou rond de 50.000 Amerikaanse dollar moeten liggen. Dat zou massaproductie mogelijk moeten maken. De vraag stelt zich echter in welke fabriek dat zou moeten gebeuren. De Fremont-site draait al op volle toeren voor de Model 3. De Gigafactory in Nevada is nog onderbenut, omdat hij nog gericht is op batterijen en transmissies. Maar om er auto’s in te kunnen bouwen, moet Tesla investeren om hem van assemblagelijnen te voorzien.

FBI-onderzoek

Terwijl het aandeel van Tesla stijgt na de aankondiging van winst in het derde kwartaal, stelt een artikel de juistheid van een aantal uitspraken van Elon Musk in vraag. De Wall Street Journal meldde dit weekend dat de FBI een onderzoek naar Tesla voerde voor mogelijk overdrijvingen van de productiecijfers van de Model 3, gebaseerd op verklaringen in 2017. De constructeur zegt dat het geen dagvaarding of verzoek heeft ontvangen van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten