Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Audi A4: belangrijke facelift

Geschreven door David Leclercq op 15-05-2019

Audi reageert op de komst van de nieuwe BMW 3 Reeks door de A4 op een facelift te trakteren. De update introduceert nieuwe technologie en motoren met milde hybridisering.

Er woedt een hevige strijd tussen de drie Duitste constructeurs, waarbij de ene de andere nieuwigheid in sneltempo opvolgt. BMW is nog maar net klaar met de marktintroductie van de nieuwe 3 Reeks of Audi reageert met een belangrijkse update van de A4. De esthetische wijzigingen volgen het design van de recentere modellen uit het portfolio. De LED-koplampen zijn voortaan standaard, al behoort ook de Matrix-technologie met automatisch grootlicht tot de mogelijkheden. Ook de uitrustingslijnen zijn herbekeken: het koetswerk kan je nu bestellen als Basic, Advanced en S Line. Al gaan de veranderingen binnenin nog verder, vooral aan het dashboard.

MMI

De belangrijkste verandering is het nieuwe MMI-systeem met aanraakscherm van 10,1 duim. Het krijgt een nieuwe menustructuur die duidelijker is en sneller werkt, terwijl Audi ook de spraakbesturing helemaal herbekeken heeft. De interface telt verschillende online diensten, waaronder de zogeheten car-to-x-functies die gebruik maken van de kunstmatige intelligentie van de Audi-vloot. Naast online verkeersborden- en gevareninformatie en de dienst On-Street Parking wordt nu ook informatie over de verkeerslichten opgenomen.

Motoren

De vernieuwde A4 biedt de keuze uit drie verschillende TFSI-motoren, uitgerust met een mildhybride 12-voltsysteem, waarvan het vermogen zich spreidt tussen de 150 en de 245 pk. Het gamma telt ook twee dieselmotoren: een 2 liter van 190 pk en een 3 liter van 245 pk. Later volgen minder krachtige TDI-motoren met 135 of 163 pk. Volgens audi zou het MHEV-systeem goed zijn voor een verbruikswinst van 0,3 liter per 100 kilometer.

S4 krijgt TDI

De S4, in afwachting van de RS4 de sportiefste variant, krijgt een dieselmotor onder de motorkap. Het bewijs dat Audi niet van plan is deze brandstof snel te laten vallen, politieke druk of niet. Waarschijnlijk doet de constructeur dit om de gedane investeringen af te schrijven. Maar wat dit soort modellen over enkele jaren nog waard zullen zijn? Opvallend: de S4 komt enkel in Europa als TDI op de markt. Elders vertrouwt dit sportmodel op een 3.0 TFSI, 354 en 500 Nm sterk.

De vernieuwde Audi A4 en de S4 TDI modellen komen in het najaar van 2019 op de markt.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten