Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Hyundai werkt aan Kona N

Geschreven door David Leclercq op 17-05-2018

Hyundai stopt niet bij de i30 N, maar wil een heel gamma van sportieve producten uitbouwen. Daarom mogen we ons binnenkort aan een Kona N verwachten.

Overzicht :

Albert Biermann, verantwoordelijk voor de sportieve N-afdeling van Hyundai en voormalig werknemer van BMW M, meldt officieel dat zijn teams werken aan een Kona N met een vermogen van om en bij de 250 pk. Die komt er niet onmiddellijk, maar als alles loopt zoals gepland, mogen we hem in 2019 verwachten.

Concurrentie?

Blijkbaar is de sportieve SUV een nieuw ras dat in volle ontwikkeling verkeert. Ook Volkswagen werkt namelijk aan een T-Roc en Tiguan R, terwijl Seats nieuwe dochtermerk Cupra met de Ateca bezig is. Biermann bevestigt dat de Kona N waarschijnlijk de turbotweeliter overneemt van de i30 N in een tot ongeveer 250 pk toegeknepen variant. Een leuk vooruitzicht, al moeten we nog een slag om de arm houden. De ontwikkeling van dit soort producten leidt namelijk niet altijd tot serieproductie. Naast deze ‘echte’ N-producten werkt Hyundai ook aan een N Line, een beetje zoals Volkswagens R Line, waarbij je je auto wel de sportieve looks kan aanmeten zonder dat hij er alle pk’s bij krijgt.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten